'Sürgün ricasını kırmadı' haberine MEB'den yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un birbirlerine 'ricalı tayin' işlemi yaptıklarına yönelik kamuoyuna yansıyan iddialar boyut değiştirmeye başladı. MEB, sanatçı eşlerinin kendi istekleri üzerine tayin işlemlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sanat kurumlarında sözleşmeli olarak görevlendirmeyle çalışan personeli kadrolarının bulunduğu illere göndermesiyle söz konusu personellerin ailelerinin parçalanmaması için öğretmen olan eşlerinin aynı illerde görevlendirilmelerini istemesi, kamuoyuna "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Sürgün ricasını kırmadı" şeklinde yansıdı.

İki bakanlık arasında ailelerin parçalanmaması için atılan adımların okurlara "Sürgün ricasını kırmadı" başlığıyla duyurulması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlık yetkilileri, İçişleri Bakanlığı'nda çalışan 79, Adalet Bakanlığı'nda çalışan 21, Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışan 3 personelin öğretmen eşlerinin de aynı şekilde geçici görevlendirmeyle görevlendirilmesinin aynı şekilde kamuoyuna yansıtılmayıp görmezden gelinmesinin akıllara 'soru işareti' getirmesi gerektiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bazı gazetelerin görevlendirme olayına tamamen 'art niyetli' yaklaştığını, gerçeğin ise iki idare arasındaki iyi niyetten kaynaklandığını dile getirdi. Daha önce de değişik bakanlıkların bu ve benzeri istekleri olduğunu kaydeden bakanlık yetkilileri, öğretmen eşlerden 8'inin geçici görevlendirmeyi istemedikleri için bu değişikliğin bizzat bakanlıkça durdurulduğunu dile getirdi. Söz konusu haberle ilgili olarak kendilerinden herhangi bir şekilde bilgi istenmediğini vurgulayan bakanlık yetkilileri, basının haberinin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber