Engelli istihdamına 150 bin lira hibe

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Çanakkale İl Müdürü Ali Çalışkan, proje çerçevesinde korumalı işyerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin liraya kadar hibe verileceğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli istihdamına 150 bin lira hibe

İŞKUR ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün engellilere istihdam oluşturmak için başlattığı proje kapsamında, korumalı işyerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin liraya kadar hibe verileceği duyuruldu.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Çanakkale İl Müdürü Ali Çalışkan, proje çerçevesinde korumalı işyerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin liraya kadar hibe verileceğini açıkladı. Çalışkan, "Korumalı İş Yerleri Projesi iş gücü piyasasında normal şartlar altında çalışma imkanı kısıtlı olan engelliler için istihdam oluşturulmasını, engellilere mesleki rehabilitasyon imkanı veren işletmelerin sayısının ve etkinliklerinin arttırılmasını, engellilerin haklarını savunan sosyal tarafların desteklenmesini ve engelli istihdamının altyapısının geliştirilmesini amaçlıyor” dedi.

Korumalı işyeri çalışanlarının yüzde 75'ini engelliler oluşturacak ve bu projeye eğitim alanındaki kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler başvurabilecekler. Başvurular İŞKUR Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber