Veliler okul için yürüdü...

Geçtiğimiz haftalarda Pasinler'de kapatılacağı iddia edilen İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'nun ardından şimdide Nefi İlköğretim Okulu kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veliler okul için yürüdü...

Erzurum'un Pasinler ilçesinde geçtiğimiz haftalarda İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'nun kapatılmasına tepki eden velilerin ardından şimdi de ilçede Nefi İlköğretim Okulu'nun kapatılmayla karşı karşıya kaldı. Öğrenci velileri okulda bir araya gelerek okullarının kapanmaması için imza kampanyası başlattılar. Daha sonra öğrencileri velileri Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler'e okullarının kapatılmaması için yardım istemek üzere kaymakamlığa yürüdüler.

Nefi İlköğretim Okulu Aile Birliği toplantısında veliler okullarının kapatılmasından dolayı çocuklarının çok mağdur olacağını, okulun kapatılmasıyla birlikte Pasinlerle bütünleşmiş ve aynı zamanda Türk tarihine mal olmuş mümtaz şahsiyet Şair Nefi'nin isminin ilçeden silineceğini iddia ettiler.

Nefi İlköğretim Okulu velileri, okullarının kapatılmaması için bir araya geldiklerini, Şair Nefi İlköğretim Okulu'nun ilçede Camikebir, Sivas ve Emirşeyh mahalleleri olmak üzere üç mahalleden öğrencilerin gittiğini, kapatılması dahilinde öğrenciler için eğitim ve öğretimin çileye döneceğini ifade ettiler.

Sivas Mahallesi Muhtarı Dursun Duruk ise, Nefi İlköğretim Okulu'nun günümüze kadar nice Siyasetçi, Bürokrat, Profesör, Doktor, Mühendis, Öğretmen ve nice öğrenciyi yetiştirmiş bir okul olduğunu, bu okulun gelecekte de birçok öğrenciyi memlekete hayırlı insanlar olarak yetiştirebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber