7 Aralık 2005'in önemli gündem maddeleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya'nın Melbourn kentinde bir dizi temaslarda bulunacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Grup toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, saat 11.00'de basın toplantısı yapacak.
- TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 15.00'te yapılacak.
- TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu toplantısı saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Töre Cinayetleri Araştırma Komisyonu toplantısı saat 10.00'da yapılacak.
- TBMM Holding Araştırma Komisyonu toplantısı saat 16.15'te gerçekleştirilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da saat 10.30'da, sigara kaçakçılığını önlemek için kamu kurumları ve sigara üreticileri arasında işbirliği protokolü imza törenine katılacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da saat 10.00'da, 'AB Sürecinde Sivil Topluma Yönelik Reformların Değerlendirilmesi ve Örnek Ülke Uygulamaları Değerlendirme ve Paylaşım Semineri'ne katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İzmir Hilton Oteli'nde saat 11.00'de düzenlenecek olan Türk-Hırvat İş Konseyi toplantısına katılarak bir konuşma yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'te Anavatan Grup Toplantısı'na katılacak, saat 16.00'da Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'i ziyaret edecek.
- Hak ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Melik Fırat ve parti yöneticilerine, partinin 1. Olağan Kongresi'nde Kürtçe konuşma yaptıkları gerekçesiyle açılan dava, Ankara'da saat 09.00'da başlayacak.
- İşçi Partisi Adana İl Başkanı Sedat Memili, saat 11.00'de parti binasında basın toplantısı yapacak.
- Erzurum'da AK Parti teşkilatınca saat 08.30'da, Kazım Karabekir Beldesi delege seçimleri yapılacak.
- DYP Erzurum İl Başkanı Hulusi Sırmacı, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- ANAP İzmir İl Başkanı Sedat Demirer, saat 12.00'de, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 14.00'te 'Çağdaşlaşma Düşüncesinde Yerel Yönetimlerin Etkisi ve Katkısı' konulu bir konferans verecek.
- Dünya Ticaret Merkezi'nde saat 14.00'te, 'Polonya İle İş Yapmak' konulu bir seminer düzenlenecek.
- Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Ankara'da saat 18.30'da, Irak'ta yapılacak genel seçim ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- Tarım Kredi Kooperatifleri, Ankara'da saat 11.00'de, Pakistanlı depremzedeler için topladığı yardımı Türk Kızılayı'na teslim edecek.
- Üniversite öğrencileri, Ankara'da saat 13.00'te, öğrenim kredisine 10 YTL zam yapılmasını, yapacakları basın açıklamasıyla protesto edecek.
- LÖSEV, Avrupa Birliği ve İşkur işbirliği ile yürütülen 'Zorunlu Göç Altındaki Lösemili Çocukların Ailelerine Meslek Edindirme ve İstihdam Sağlama' projesinde kursu bitiren öğrenciler, Ankara'da saat 11.00'de sertifikalarını alacak.
- İstanbul Valisi Muammer Güler, saat 14.00'te, Esenyurt'taki Pelit Pastaneleri Fabrikası'nda düzenlenen Eğitim Programı Belge Töreni'ne katılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.30'da Radisson Sas Otel'de, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin düzenlediği, "İstanbul Metropolü ve Marmara Bölgesi'nin Gelişim Stratejileri ve Planlaması" konulu seminere katılacak. Topbaş saat 14.00'te, İl Genel Meclisi'nde sunum yapacak.
- Şemdinli'ye giden aydınlar ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, saat 11.00'de Taksim Green Park Otel'de, bir basın açıklaması düzenleyecek.
- Ulusal Kalite Hareketi'ne üye olan Çelebi Hava Servisi yetkilileri ile Kal-Der (Türkiye Kalite Derneği) yetkilileri, saat 15.00'te, Çelebi Hava Servisi VIP Toplantı Salonu'nda 'İyiniyet Bildirgesi'ne imza atacak. Ayrıca, Çelebi Havayolları Servisi'nin Hollanda KLM Havayolları ile yeniden işbirliğine başlaması sebebiyle, saat 16.30'da, Dış Hatlar Gidiş bölümünde bir kokteyl verilecek.
- Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç, saat 09.30'da ülkesinin İzmir Fahri Başkonsolosluğu'nun açılışına, daha sonra da Türk-Hırvat İş Konseyi toplantısına katılacak.
- Diyarbakır İl Genel Meclisi toplantısı, saat 10.00'da Özel İdare Toplantı Salonu'nda Vali Efkan Ala'nın katılımı ile gerçekleştirilecek.
- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca, Toros Dağları'nda keçilerin yol açtığı orman tahribatıyla ilgili incelemelerde bulunacak.
- Adana Doğumevi Hastanesi'nde, saat 14.00'te "Sıtma" konulu bir konferans düzenlenecek.
- Tüm-Bel-Sen Gaziantep Şubesi, Büyükşehir Belediye binası önünde saat 12.00'de basın açıklaması yapacak.
- Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü, saat 09.30'da Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilecek törenle kutlanacak.
- 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilecek Hz. Mevlana'nın 732.Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri, saat 10.15'te çocuk semazenlerin Mevlana Müzesi'nde sema gösterisi ile başlayacak. Gün içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 14.30'da Uluslararası Mistik Müzik Festivali düzenlenecek. Saat 20.00'de ise Ahmet Özhan yönetiminde Tasavvuf Müziği'nden örnekler sunulacak ve Hicaz Mevlevi Ayini gerçekleştirilecek.
- Efes Pilsen Blues Festivali Denizli Konseri, Richmond Otel'de saat 19.30'da gerçekleştirilecek.
- Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen NPR eğitimlerinin sonuncusu, 2 No'lu Sağlık Ocağı'nda yapılacak.
- Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan basın toplantısı düzenleyecek.
- Bodrum Konacık Beldesi'nde biçki dikiş kursları kapanış töreni yapılacak.
- Çevre Koruma Vakfı tarafından Marmaris'teki site sakinlerine çöp ayrıştırma konusunda bilgilendirme toplantıları yapılacak.
- Sakarya'da Bölge Valileri, Belediye Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının katılacağı Bölge Valileri Toplantısı, Tuna Tan Tesisleri'nde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- SİF JCB İş Makineleri'nin Türkiye genelindeki 19. servisi olan Gebze yetkili servisi Ateşsan, saat 13.00'teki törenle hizmete açılacak. Törene SİF JCB İş Makineleri Genel Müdürü Cüneyt Divriş de katılacak.
- Düzce İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, saat 10.00'da haftalık basın toplantısını yapacak.
- Sakarya Valisi Nuri Okutan, TÜVASAŞ Lokali'nde İl Genel Meclisi üyelerine saat 19.00'da yemek verecek.
- Bursa'da Yıldırım Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.
- Uludağ İhracatçı Birlikleri, dış ticaret semineri düzenleyecek.
- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan "Doğu-Batı İkileminde Türkiye'nin Vizyon Arayışları" konulu konferansa Prof. Dr. Mahir Kaynak konuşmacı olarak katılacak.
- Kars Adliyesi önünde Kars-Ardahan Bölge Barosu tarafından, Çağdaş Kars Haber Gazetesi'ne yapılan silahlı saldırıyı kınamak için saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Gümüşhane merkeze bağlı Arzular Beldesi'nde belediye başkanlığınca yapımı tamamlanan Atatürk Parkı, Belde Karayolu Geçişi, fırın ve lokal, saat 14.00'te başlayacak törenlerle açılacak.
- Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde KOBİ'lere yönelik olarak "Fikri ve Sınai Haklar" konusunda bilgilendirme toplantısı yapılacak.
- Tarih Araştırmacısı ve Koleksiyoncu Faruk Yaman tarafından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Sergi Salonu'nda "Karpostallarda Kayseri" konulu bir sergi düzenlenecek.
- Sivas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerine taşınan İhracatçılar Birliği'nin açılışı, Vali Hasan Canpolat tarafından yapılacak.
- OMÜ'nün konuğu olarak Samsun'a gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu ile Batum Devlet Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyet; Samsun Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra OMÜ Senatosu ile bir araya gelerek iki üniversite arasındaki işbirliği protokolünü görüşecek.
- Samsun Bölgesel Ekonomik Kalkınma A.Ş. (SABEK A.Ş.) tarafından Büyük Otel'de saat 13.30'da, Samsun ilinin kalkınma stratejilerinin tartışılacağı bir toplantı yapılacak.
- Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de, ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Türk Kızılayı'nı tanıtıcı eğitim programı düzenlenecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Tahran'daki uçak kazasının ardından
- İran'ın başşehri Tahran'da 10 katlı bir binaya C-130 tipi bir askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu en az 100 kişinin öldüğü olayın yankıları sürüyor.

Irak'ta yaklaşan seçimler
- 15 Aralık'ta yapılması öngörülen seçimle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Rice'ın Avrupa temasları
- Romanya ziyaretinin ardından Ukrayna'ya geçen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bir dizi temaslarda bulunacak.

Suriyeli 5 yetkilinin sorgulanması
- 5 Suriyeli üst düzey yetkilinin eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastıyla ilgili olarak Viyana'daki sorgusu devam ediyor.

İKÖ Zirvesi, Mekke'de başlıyor
- İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) Dışişleri Bakanları Zirvesi, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde başlıyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Dicle Üniversitesi tarafından düzenlenen fakülteler arası basketbol ve voleybol müsabakalarının final maçı, üniversite kapalı spor salonunda saat 12.00'de yapılacak.
- Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen Geleneksel Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Kupası Koşusu, saat 15.00'te Adana Hipodromu'nda gerçekleştirilecek.
- Denizli Belediyespor Başkanı Namık Kemal Eraslan basın toplantısı düzenleyecek.
- Samsun'da engelliler ile protokol üyeleri, 19 Mayıs Stadı yanındaki çim sahada maç yapacak. Protokolün yer alacağı takımda Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe de yer alacak.
- Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, saat 09.00'da, Giresun Engelli Sporcular Derneği'ni ziyaret edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber