Öğretmenler: Bakan Çelik aldatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler, Adalet, Sağlık ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarına bağlı meslek liselerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili olarak Bakan Çelik'in aldatıldığı iddiasında bulundu.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, bazı bakanlıklara bağlı meslek liselerinin MEB'e devredilmesi kararını eleştirdi ve "Kanımca bazı bakanlıklar, kendilerine bağlı; Sağlık, Ziraat, Maliye, Adalet, Meteoroloji, Meslek Liselerinden kurtulmak istemektedir. Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar bu liseleri Milli Eğitim Bakanlığına devrederek büyük bir dertten, külfetten ve sorumluluktan kurtulmuşlardır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in diğer bakanlıklarla yaptığı takas ve anlaşmayla MEB'i zarara uğrattığını, bakanlığın bütçesine ek yük getirdiğini belirterek tepkisini dile getiren Avcı, açıklamasında karşılaşılacak sorunlarla ilgili şunları kaydetti: "MEB 330 adet Sağlık Meslek Lisesini, Adalet Meslek Lisesini, Ziraat Meslek Lisesini, Meteoroloji Meslek Lisesini alıp ne yapacaktır? Sağlık, Adalet, Maliye ve Tarım Bakanlıklarının onayı olmadan bu okul mezunlarının istihdamı mümkün değildir. Öğretmen okullarını öğretmen liselerine çevirdiğimiz gibi Sağlık Meslek Liselerini de Sağlık Liselerine çevirip parasız yatılı okullar grubuna mı sokacağız? Bugün 35 bin işsiz hemşire ve bir o kadar da sağlık lisesi mezunu vardır. Diğer bakanlıklara bağlı meslek lisesi mezunlarının durumu da hemen hemen aynıdır." Öte yandan Avcı, 354 bin metre karelik kampus içinde; öğretmen huzurevi, izci evi, kültür merkezi, öğretmen evi, müzesi, meslek lisesi bulunan ve Atatürk'ün öğretmenlere hediye ettiği öğretmenlerin tek meslek hastalıkları hastanesi olma özeliğini taşıyan Validebağ öğretmen hastanesinin verilmesini de kimseye sorulmadan Sağlık Bakanlığı'na devredilmesini eleştirdi ve "Sayın Bakan Çelik'i ve hükümeti hiçbir zaman affetmeyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber