Amcasını öldüren sanığa 15 yıl hapis

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kavga ettiği amcasını bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 15 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amcasını öldüren sanığa 15 yıl hapis

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Fuat Kok ile ölen Murat Kok'un eşi Hasret Kok ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Demet Tuba Anik, daha önceki beyanlarını tekrarladıklarını belirterek, sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık Kok'un avukatı Nurcan Özlen ise müvekkilinin kendisini korumak amacıyla hareket ettiğini savunarak, sanığın lehine olan kanun hükümlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Fuat Kok ise "Maktulü öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Tamamen kendimi korumak gayesiyle hareket ettim" dedi.

Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın, TCK'nın "kasten öldürme" suçunu düzenleyen 81/1 maddesi uyarınca müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanık Fuat Kok'un cinayeti "haksız tahrik" altında işlediği kanaatine varan mahkeme, Kok'un yargılama sırasındaki iyi halini de göz önünde bulundurarak, sanığa 15 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

Körfez ilçesinde geçen yıl meydana gelen olayda, kavga ettiği amcası Murat Kok'u bıçakla öldüren Fuat Kok, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber