Hatay'ın fişlendiği iddiaları

Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasına giren belgeler arasında yer aldığı iddia edilen Hatay'da "kurtarılacak kişiler", "kuvvetli ve nüfuzlu kişiler", "şüpheli ve zararlı şahıslar" olarak hazırlanan fişleme listesi tepkilere neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay'ın fişlendiği iddiaları

Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral, Avrupa Birliği'ne bakıldığı zaman her türlü canlının koruma dernekleri bulunduğunu belirterek, "Bizde ise insanların mezheplerine, dinlerine, siyasi görüşlerine bakılıyor ve fişleniyor. Bu tür şeyler son derece yanlış ve ürkütücü" dedi.

Hatay'daki insanların iyi günde kötü günde hep beraber yaşadığını, birbirlerine her şeyi emanet ettiklerini söyleyen Yeral, "Alevilerin fişlenmesi, Kürtlerin, solcuların, farklı düşüncedeki insanların fişlenmesi ürkütücüdür ve bizi endişelendirmektedir. Bugünlerde birliğe ihtiyacımız var. Önümüzde gerçekten de Türkiye'de değil, beraberinde Ortadoğu'da Siyonistler tarafından büyük bir oyun oynanıyor. Bütün bölgede yapılmak istenen; Alevi-Sünni ayrımının yapılmak istenmesi ve tün İslam dünyasına yayılmak istenmesi. Antakya'da yaşayan Alevi, Sünni, Kürt, Hıristiyanlar hakkında liste yapılıp ilgili mercilere verilmesi bu halk için en büyük kötülüktür. Bu ateşle oynamadır. Bir ülkede öncelikle barış olmalıdır. Öncelikle barışı, huzuru kendi aramızda sağlamalıyız. Hiçbir Kürt, Türk olmak zorunda değildir. Hiç bir Alevi, Sünni olmak zorunda değildir. Hiçbir Hıristiyan da Müslüman olmak zorunda değildir. Bu farklılıklar bizleri birbirimize düşürmedi, düşürmeyecektir de. Bizler insanları oldukları gibi kabullenmek zorundayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber