Cihaz arızası ameliyatı 2 yıl erteletti iddiası

İzmir'de böbreğinde taş bulunan 9 yaşındaki çocuğun Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde nefroskopi cihazının arızalı olması nedeniyle 2 yıldır ameliyat olamadığı iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cihaz arızası ameliyatı 2 yıl erteletti iddiası

İzmir'in Torbalı ilçesinde ikamet eden Diyarbakırlı Sevimli ailesinin altıncı ferdi olan Ahmet Yılmaz Sevimli, 2,5 yıldır sol böbreğinde bulunan 2,5 cm büyüklüğündeki böbrek taşı ile yaşıyor. Aile, iki yıldır üniversite hastanelerinde nefroskopi cihazının arızalı olduğu gerekçesiyle çocuklarının ameliyatının bir türlü yapılamadığını iddia etti. 2010 yılından bu yana oğullarını tedavi ettirebilmek için bekletildiklerini öne süren aile, ameliyat yapılmadığı takdirde böbreğin alınması durumu ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler.

Kamyon şoförlüğü yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Mehmet Sevimli, Torbalı Devlet Hastanesi'nde teşhisin konduğunu ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevklerinin yapıldığını söyledi. Üçüncü durak olarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildiklerini belirten Sevimli, Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından 30 Haziran 2010'da Hasta Yönlendirme Formu'ndaki 'nefroskopi cihazı arızalıdır' ibaresi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildiklerini söyledi. Aynı gün hastaneye gittiklerini ve 20 gün sonrasına ameliyat tarihi verildiğini belirten baba Sevimli, "Ege Üniversitesi Hastanesi'ne de gittik. Tahliller yapıldı, film çekildi. Doktor gelip sonuçlara baktığında bu cihaz bozuk' dedi ve bizi Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne verdiği hasta yönlendirme formuna 'cihaz bozuktur' diye yazarak yönlendirdi. Orada da yeniden tahliller, tetkikler yapıldı. 20 gün sonrası için ameliyat tarihi verildi. Yatışımızı yaptık. Kan merkezine yönlendirilerek oğlum için kan verdim. Kan verdikten sonra doktor beni çağırdı ve 'Bu cihaz bozuk' dedi ve eve gönderildik" dedi.

'ÖNCE BOZUK, ARDINDAN CİHAZ YOK DENİLDİ'

Sevimli, "Daha sonra ise kendileri ile ameliyat tarihi için irtibata geçmemi istediler. Sık sık telefonla aradım ancak yanıt alamadım. En son 19 Şubat 2013 tarihinde gittiğim zaman bu kez bana 'öyle bir cihaz yok' denildi. Büyük bir şok içindeyim. 2010 yılında cihaz var ama 2013 yılında yok. Bana herhangi bir hastaneye gitmemi önerdiler" diyerek çaresiz bekleyişlerinin sürdüğünü söyledi.

2,5 yıldır oğlunun tedavisinde bir adım ilerleyemediklerini kaydeden Sevimli, "Ben Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni arıyorum. Cihazın orda olduğunu öğreniyorum. Oğlumu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürsem İzmir'e yakışır mı? Bence yakışmaz. Bugün puan olarak teşekkülü üniversite hastaneleri arasında Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastaneleri ilk sıralarda yer alıyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi ise 19. sırada yer alıyor. Şu anda taş böbrekte yer edinmiş. Gittikçe böbreği şişiyor. Aksi takdirde 'böbreği alınır' dendi. Maddi anlamda hiçbir talebim yok, bana desinler ki 'şu hastanede bu cihaz var, biz yardımcı oluruz' desinler. Ben onlara para vereyim" diye konuştu.

Yıllardır böbreğindeki taş sebebiyle en sevdiği futbol oyununu kısıtlı olarak oynayabilen Ahmet ise, "En çok futbol oynamayı seviyorum. Top oynarken böbreğim ağrı yaptığı için fazla oynayamıyorum. Bu da beni üzüyor" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, konuya ilişkin soruları cevapsız bıraktı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber