10. geleneksel kadın çiftçiler bilgi ve proje yarışması yapılacak

Artvin'de 10. Geleneksel Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması il finalinin yarın yapılacağı bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10. geleneksel kadın çiftçiler bilgi ve proje yarışması yapılacak

Artvin'de 10. Geleneksel Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması il finalinin yarın yapılacağı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasının 2004 yılından beri her yıl düzenli olarak yapıldığını belirtti.

Hacıkamiloğlu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde yapılacak yarışmanın, kadın çiftçilere verilen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek ve kadınların kendilerine olan güven duygularını geliştirmek amacıyla yapıldığı ifade etti.

Yarışmanın il, bölge ve Türkiye finali şeklinde üç aşamada yapıldığı kaydeden Hacıkamiloğlu, şöyle devam etti:

"Ev ekonomisi, beslenme, gıdaların çeşitli yöntemlerle muhafaza edilmesi, sulama, gübreleme, meyvecilik, sebzecilik, bağcılık, organik tarım, hayvancılık, gibi konuların ele alındığı yarışmaya merkez ilçeyle birlikte 8 ilçe yarışmacısı katılacak. İl finalisti olmaya hak kazanan yarışmacılar bölge finalinde yarışacak. Bayburt, Ardahan, Kars, Tunceli, Iğdır, Muş, Ağrı ve Artvin illerinin içinde bulunduğu yedinci grup bölge yarışması 22 Mayıs'ta Bingöl'de yapılacak."

Hacıkamiloğlu, Türkiye birincisine 10 bin, ikincisine 6 bin, üçüncüsüne ise 5 bin lira para ödülü verileceği, ilk üçe giren yarışmacıların projelerine de 50 bin lira hibe yardımı yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber