Vali Mahmut Demirtaş Sahabe'yi inceledi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Samsat ilçesinde Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri ile 15 Nisan 2013 tarihinde temeli atılacak olan Cami alanında incelemelerde bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Mahmut Demirtaş Sahabe'yi inceledi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Samsat ilçesinde Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri ile 15 Nisan 2013 tarihinde temeli atılacak olan Cami alanında incelemelerde bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile birlikte Sahabe alanında incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, 15 Nisan'da temeli atılacak Sahabe Camisinin alanını inceledi.

Temeli atılacak caminin 5 bin 250 metrekare alanı ile 10 bin kişi kapasiteli olacağını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Bununla birlikte bu alana pansiyon, şadırvan, kafe-restoran, kurban kesim yeri, dükkanlar, otoparklar, çeşmeler, süs havuzları, piknik masaları, pergole ve gölgelikler, WC'ler, araç yolları, yaya yolu ve meydanlar, yeşil alan düzenlemeleri ve ağaçlandırmalar yapılacaktır. Proje kapsamında çevre düzenlemesi yapılacak olan bu alanı inanç merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde dini gecelerde yapılan ibadet ve etkinlikler burada yapılmış olacaktır. Böylece Adıyaman ilimizin inanç turizmine yönelik önemini daha da artırmış olacağız" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Samsat Halk Eğitim Merkezine geçerek, Samsat Kaymakamlığı koordinesinde Adıyaman İşkur İl Müdürlüğü ile Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile bayanlara yönelik hazırlanan Bakır İşlemeciliği kursunu ziyaret etti.

Bakır işlemeciliği projesi kapsamında eğitim alan bayanlar, üzerinde Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Valiliği logosunun işlendiği bir adet bakır tepsiyi Demirtaş'a takdim etti.

Vali Mahmut Demirtaş, kursiyer bayanlara teşekkür ederek, bir taleplerinin olup, olmadığını sordu. Bayan kursiyerler ise, Samsat ilçesinde buna benzer kursların artırılması talebinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber