Tokat'ta büyücü operasyonu

Tokat'ta insanların dini duygularını istismar ederek büyücülük falcılık yapmak suretiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürülen şahıslara yönelik yapılan iki ayrı operasyonda 100 bin TL para ele geçirilirken, yakalanan 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tokat'ta büyücü operasyonu

Tokat'ta insanların dini duygularını istismar ederek büyücülük falcılık yapmak suretiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürülen şahıslara yönelik yapılan iki ayrı operasyonda 100 bin TL para ele geçirilirken, yakalanan 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada bir kitapevinde iş yeri sahibi ve yardımcısının aralarında öğretim görevlisi, yurt dışında yaşayan vatandaşlar ile özellikle bayanların dini duyguları istismar edilerek kendilerine muska yazılmak suretiyle çocuğunu iyileştireceğini, gömü bulacağını, eşler arasındaki sorunları gidereceğini, ailelerin istemedikleri eşleri birbirlerinden boşanması için ayıracağı gibi vaatlerle yüksek miktarda para ve ziynet eşyası alarak dolandırdıkları tespit edildi. İş yeri içerisinde bulunan arka bölmede 10' un üzerinde bayan vatandaşın mağdur edilmek üzere iken operasyon yapan polis iş yerinde yaptığı aramada büyücülük ve falcılıkta kullanılan kitaplar, muskalar, vatandaşların isteklerinin yazılı bulunduğu kağıtlar ile vatandaşlardan büyü yapmak ve fal bakmak suretiyle kimden ne kadar para alındığının yazıldığı ajanda ele geçirdi. Yakalan 2 şahıs ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir diğer operasyonda ise fala bakmak sureti ile aralarında doktor, hemşire gibi kamu kurumlarında çalışan memurlarında bulunduğu insanlarla diyalog kurarak güvenlerini kazandıktan sonra içinde bulundukları sıkıntılarından kurtarmak için yardımcı olacağını büyüyü çözmek için Konya, Amasya ve Çorum illerinde hocalarının olduğunu belirtmek suretiyle dolandıran ikisi karı koca olmak üzere toplam 6 şahsa yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda 100 bin 350 TL para ile çok miktarda gıda malzemesi, 9 adet muska, okunmuş tuz, kurşun dökme kepçesi, bir miktar kurşun ile bazı insanlar tarafından sevmedikleri memur tanıdıklarının tayinlerinin başka illere yapılması için kendisine yazdıkları mektuplar ele geçirildi. Yakalan 6 şahıs sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber