Kadınlar Günü'nde direksiyon salladı

Eskişehir’de 12 yıldır şehir içi yolcu otobüsü kullanan Melek İlhan, kadınların kendilerine güvendiği sürece her işin üstesinden gelebileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadınlar Günü'nde direksiyon salladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsünde 12 yıldır çalışan 32 yaşındaki Melek İlhan, Kadınlar Günü'nde de direksiyonun başındaydı. Eskişehir halkının ilgi odağı olan İlhan, mesleğini severek yaptığını ifade etti.

İlhan, otobüs şoförü olmasından dolayı erkeklerin kendisiyle evlenmek istemediğini belirterek, “Sabah saat 05.00'te kalkar, elimi yüzümü yıkadıktan sonra kahvaltımı yaparım. Makyaj ve saçlarımı evde yapamıyorum. Otobüsümün koltuğuna oturduğum zaman kendimi evimde gibi hissediyorum. Yolcularıma kötü gözükmemek için makyajımı ve saçımı otobüste yapıyorum. Ben bekarım, bu yaşıma kadar evlenmedim. Eskiden şoföre kız vermezlerdi. Ben de bu kervanın içine katıldım. Bana da kimse oğlunu vermiyor” dedi.

“TÜRK KADINININ YAPAMAYACAĞI İŞ YOKTUR”

"Cesaretim ve inancım olmasaydı otobüs şoförü olmazdım" diyen İlhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendime olan güvenim beni otobüs şoförü yaptı. Otobüs şoförü olmadan ehliyet kurslarında eğitmen olarak çalışıyordum. İnandığım bir şey var. Türk kadınının yapamayacağı hiçbir iş yok. Yeter ki istesin. Kadınlar evde oturmamalıdır. Ev hanımlığının zor olduğunu biliyorum. Kendimize güvenmeliyiz. Güvendikten sonra ben inanıyorum ki kadınların yapamayacağı iş yoktur.”

Otobüs şoförlüğünü zor diye bırakıp kaçmayı hiçbir zaman düşünmediğini belirten İlhan, “İlk tepkiler erkek otobüs şoförlerinden geldi. Mesleğe başladığım günden sonra hep kaçacağımı söylediler ama ben kaçmadım. Eskişehir halkı da beni benimsedi, kendinden gördü. O kadar eğitimli şoförlerimiz var ki. Bu zamana kadar ters bir olayla karşılaşmadım. Normalde bir bayan olarak tacize uğrayabilirdim. Burada yaşayan halkımız gerçekten eğitimli. Bir gün bile kötü bir davranışla karşılaşmadım” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber