Kınalı Kuzular, mahkumlarla buluştu

Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler, 'Kınalı Kuzular' adlı tiyatro oyunuyla, Çanakkale Destanı'nın ruhunu yaşadı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mart 2013 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kınalı Kuzular, mahkumlarla buluştu

Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler, 'Kınalı Kuzular' adlı tiyatro oyunuyla, Çanakkale Destanı'nın ruhunu yaşadı.

Honaz'ın Kocabaş Beldesi'nde bulunan Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında tanınmış tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in yazıp yönettiği ve oynadığı "Kınalı Kuzular' isimli oyun sahnelendi. Bağlamayla İlker Taze'nin, Yenilmez'e eşlik ettiği oyunda cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler, Çanakkale Destanı'nın ruhunu yaşadı, destanın nasıl yazıldığını öğrendi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle organize edilen oyunu, 150 çocuk, yetişkin kadın, erkek hükümlü ve tutukluyla birlikte Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Denizli Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Denizli İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ferdi Korkmaz da izledi. Oyunun ardından konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Acar, ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu, suça itilen insanların rehabilitasyonu için yapılan bu tip çalışmaların büyük toplumsal yararlar sağlayacağını söyledi. Oyunun sonunda Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Ahmet Yenilmez'e plaket verdi, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ise tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde açılan kurslarda yaptıkları ürünlerden hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber