Kokulu panolara yoğun ilgi

Pendik Belediyesi'nin Dünya Kadınlar Günü'nde açtığı 'Kadın Emeğine Saygı' sergisinde dünyada benzeri olmayan bitki kokulu ayna ve panolar yoğun ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kokulu panolara yoğun ilgi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Pendik Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİŞGEM), İSMEK ve Pendik Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadın kursiyerlerin el sanatı eserlerinin yer aldığı 'Kadın Emeğine Saygı' sergisinin açılışı, Pendik sahilindeki Etkinlik Çadırı'nda gerçekleştirildi. Sergiye AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de katıldı. Açılışta konuşan Başkan Şahin, kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadın emeğinin önemine vurgu yaptı.

Sergide yer alan kadın kursiyerlerin ebrudan iğne oyasına, Boşnak kiliminden ahşap boyamacılığına kadar 23 farklı el sanatı eseri göz kamaştırdı. Bir hafta sürecek sergide en ilgi çekici stantlardan biri de bitki kokulu boncuklarla yapılan takılar, kokulu aynalar ve motifli panolar yapan Leyla Dereköy'ün standı oldu.

Sergiyi gezen Başkan Şahin, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadınlarımız hayatımıza çok güzel şeyler katıyorlar ama en çok da böyle çalışmalarla sanata çok büyük bir katkıları var. Bugün Pendik'te gerek İSMEK, gerek Halk Eğitim, gerekse Pendik Belediyesi'nin kurslarındaki başarılı kadınlarımızın eserlerini halkımızla buluşturmak için buradayız. Bu emekler çok zarif emekler, gönül dünyamıza, göz zevkimize hitap ediyor. Emeği geçen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber