13 yıl sonra hasret giderdiler

Denizli'de Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından gazilere madalya verilmesi için düzenlenen törende Koreli Kurmay Albay Jooseng Han ile 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, 13 yıl sonra tekrar karşılaşınca hasret giderdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mart 2013 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
13 yıl sonra hasret giderdiler

Güney Koreli Kurmay Albay Jooseng Han ile 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen'in arkadaşlığı 15 yıl önce İstanbul'daki Kara Harp Akademisi'nde başladı. Güney Kore'den gelen, o dönem yüzbaşı olan Jooseng Han, kurmaylık eğitimi alırken akademide aynı sınıfta eğitim gören ve o dönem binbaşı olan Memduh Hakbilen ile tanıştı. 2 yıl birlikte kurmaylık eğitimi alan iki subay, eğitimi bitirince yeni görevlerine atandı ve yolları ayrıldı.

11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli'de görev yaparken, Kurmay Albay Jooseng Han ise Kore'nin Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşesi olarak göreve başladı. İki arkadaş dün gaziler için düzenlenen gecede buluştu. Koreli Albay Han ve Tuğgeneral Hakbilen, gecede bir araya gelip, 13 yılın hasretini giderdi, kucaklaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber