Belediye başkanlığı vekaletini kabul etmedi

Çorum Osmancık Belediyesi kadın meclis üyesi Seçil Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün reklam amaçlı olduğu iddia ederek, belediye başkanlığı vekaletini kabul etmedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye başkanlığı vekaletini kabul etmedi

Osmancık belediyesinin AK Partili tek kadın meclis üyesi olan Eczacı Seçil Öztürk, dünya da ve Türkiye'de kadına verilen değerin arttığını gözlemlediklerini belirterek, bundan sonra artmasını temenni ettiklerini söyledi.

Ülkede kadına yönelik şiddet ne halen devam ettiğine dikkat çeken Öztürk, eğitim düzeyinde gelişmişliğin artmasına rağmen, başta kırsal kesim olmak üzere toplumun bazı katmanlarında kadınların sorunlarının halen devam ettiğini ifade etti.

Osmancık Belediyesinde yıllardır hizmet vermekte olan bir belediye meclis üyesi olduğunu bu yıl Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan hiçbir etkinliğe dahil olmadığını ve olmakta istemediğini anlatan Öztürk, "Belediye başkanımız vekalet vermek istedi kabul etmedim. Sebebini açıklamak isterim, tüm halkımız bilsin, haberdar olsun istedim. Ülkemizdeki kadınların sıkıntılarının var olduğunu kabul etmeyen ve bunu dile getiren Belediye Başkanımızın dünya kadınlar gününde yaptığı etkinlikler bana anlamsız geliyor. Yıllardır meclis üyesi olarak görev yapmaktayım sadece kadınlar gününde vekaletin uygun görülmesi hoş bir davranış değil, ben bunları reklam olarak görüyorum ve kendimde buna dahil olmak istemedim. Bütün her şey bir yana, bana neden böyle davrandığım sorulmadı bile. Kadınlar günü dolayısıyla belediyeden telefonla dahi olsa tek bir kutlama dahi almadım. Ben de bütün bu duyarsızlığa, umursamazlığa ve rahatlığa rağmen halkımızın bu durumu bilmesini istedim. Bu tepkinin tek sebebi budur. Ben grevimi devam ettirmekteyim, doğruları söylemek için, doğru şeyler yapılmasını sağlamaya çalışmak için oradayım" dedi.

Partisinin arkasında olduğunu ama yapılan çalışmalar sıkıntılar olduğunu ileri süren Öztürk, "Ondan dolayı yaşanan bu olumsuzluklar beni rahatsız etti. Belediyedeki bazı personelimizin de bayanlarla nasıl çalışması gerektiğini, nasıl konuşması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini bilmediklerini gözlemlemekteyim. Bu da hoş olan bir şey değil. Onları da buradan kınıyorum. Ben kadın olarak elimden geldiği kadar her türlü aktiviteye de dahil olmaya çalıştım. Her zaman doğruları savunmaya çalıştım ve elimden geldi kadar da bunlara bundan sonra da devam edeceğim. Kenara çekilmeyeceğim, asla da çekilmem. Yanlışında sonuna kadar peşini bırakmam, kimseye kimsenin de hakkını yedirmem. Buradan bunları söylemek istiyorum. Bu söylediklerimin de aynen yazılmasını istiyorum, herkes bilsin. Ben kadınlarımızın sonuna kadar arkasındayım, bütün kadınlarımızın dünya kadınlar gününü de kutluyorum. Ama bu bir tek gün meselesi değil, sonuçta herkes birbirine değer vermeli. Hani dün benim canım sıkılıyor, bugün canım sıkılmıyor, bu mesele değil. Sonuçta ülkemizde kadıların yaşadığı sıkıntılar da bariz bir şekilde belli oluyor" diye konuştu.

Söylemlerini daha önce farklı ortamlarda gile getirdiğini kaydeden Öztürk, "Dile getirdiğim zaman çok abes cevaplar aldım. Verilen cevaplar hiç hoş değildi. Dile getirdiğim sorunlara yönelik kişisel cevap verilerek, durum kişiselleştirilerek bu bahis üzerine şaka konusu yapıldı. Karşılaştığım durum hiç hoş değildi. Bu bir tepkidir ve bunu halkımızın hepsinin bilmesini istiyorum. Kadınlar reklam malzemesi kesinlikle değildir. Her açıdan, siyasi açıdan, sosyal açıdan ve başka açılardan bunu söylüyorum. Bana birisi değer verecekse değer verir, vermeyecekse vermez. Yani ben bu açıdan, bugün bu vekaleti kabul etmedim ama buna karşı sessizde kalmak istemedim. Bu bir muhalefet değil, var olan bir şeylerin, yaşanan bir takım sıkıntıların ortaya çıkması durumudur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber