Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi maviye boyandı

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin halk arasında 'Sarı Bina' olarak bilinen tarihi binası hastane yönetimi olumsuz imajı değiştirmek için maviye boyandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mart 2013 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi maviye boyandı

Kentin Cumhuriyet Dönemi önemli yapılarından olan ve Manisalıların 'Sarı Bina dedikleri tarihi bina (A Blok) 2 milyon 500 bin liralık restorasyonla yeni görünümüne kavuşuyor. Binanın dış cephesinin sarı rengi hastane yönetimi tarafından alınan kararla yıllardan bu yana oluşan olumsuz imajı silme adına mavi ile değiştirildi. Manisa, İzmir, Denizli, Burdur, İsparta ve Antalya'ya bölge hastanesi olarak hizmet veren Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin bahçe girişinde bulunan A Blok'un revizyon inşaatı 2010 yılında başladı. 2.5 milyon liraya tamamlanacak A Blok'un tarihi dokusu korundu ve depreme karşı güçlendirildi.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Psikiyatrist Dr. Ahmet Ayer, tarihi binanın yeni görünümüyle, ince işçiliklerin ardından hastanenin idari hizmetlerinin yürütüldüğü merkez olarak kullanılacağını söyledi. Dr. Ayer, hastanenin Osmanlı'dan sonra, 1926 yılında Atatürk ve Sağlık Bakanı Refik Saydam imzalarıyla Cumhuriyet sonrası hizmet vermeye başladığını belirtti. Dr. Ahmet Ayer, şöyle dedi:

"A Blok, Osmanlı zamanında kurulan ilk hastane binası. O zaman tek başına tedaviyi üstlenmiş. Şimdi idari bina olarak hizmet verecek. Artık yataklı tedavi merkezi olmayacak. Hastanenin amiral gemisi olacak. İdari bölümler ve doktor odaları bulunacak. Hastanenin 87 yıllık tarihinin yaşandığı müze ve toplantı salonları olacak. Bizim çocukluğumuzda bile ruh sağlığı denilince sarı bina olarak anılırdı. Biz daha sonra yapılan binaları gök kuşağının değişik renklerine boyadık. Tarihe saygı ve binamıza sevgiden dolayı değişen konsepti de göstersin diye mimar arkadaşlarla yapılan değerlendirmede mavi renge karar verdik. Renkler zamanla değişebilir. Kalıcı olan binalardır. Sarıyla özdeşleşip kötü anılar devrini bitirmek istedik. İlerleyen süreçte led ışıklarla donatılacak ve özellikle gece kentin prestijli noktaları arasında yeralacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber