Kedilerimin katilini bulun talebi

Tarihi Kaleiçi'nde yaşayan eski müze çalışanı Adnan Alpay, evinde barındırdığı sokak kedilerinin dürbünlü silahla vurularak öldürüldüğünü iddia etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kedilerimin katilini bulun talebi

Akrabası emekli öğretmen Zeynep Doğankök'le birlikte yaşayan Adnan Alpay, Kaleiçi'nde bulunan evinin bodrum katını sokak kedileri için ayırarak beslenmelerini ve barınmalarını sağladı. Evinde barındırdığı 40 kediden 11'inin silahla öldürüldüğünü, diğerlerinin yaralandığını iddia eden Alpay, şunları söyledi: "Ağustos 2010 tarihinden 25 Şubat 2013'e kadar geçen zaman süreci içerisinde bahçenin bir köşesinden diğer köşesine kadar 161 kedi gömdüm. Bunlar dürbünlü silahla öldürüldü. Biz bu olayın 15 Ocak 2013 itibari ile farkına vardık. 26 Ocak itibari ile tam kanaat oluştu. Bunlar normal vaka değil. Dün akşama kadar her gece aralıksız Zeytin Sokağında başından, omurgalarından, karın boşluklarından, patilerinden dürbünlü silahla öldürüldü, sakat bırakıldı, yatalak bırakıldı."

En son evinde barındırdığı 'Suna' isimli kediyi bir pansiyonun önünde öldürülmüş olarak bulduğunu anlatan Alpay, kedinin kendisine ait olmayan 5 yavru kediye süt verdiğini belirterek, "O yavru kediler sütsüz, annesiz kaldı" şeklinde konuştu.

RESMİ KURUMLARA ŞİKAYET ETTİ

26 Ocak 2013 tarihinden itibaren başta Antalya Valiliği olmak itibari ile Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Muratpaşa Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve bütün resmi kurumlara e-mail olarak kedilerin fotoğraflarını gönderdiğini belirten Alpay, "Dün bu resmi kurumlara tekrar tekrar kedilerin resimleri gönderildi. Ama bir şey yok" dedi.

Resmi kurumlardan yardım beklediğini söyleyen Alpay, sözlerini şöyle sürdürdü: "3. derecede kentsel ve arkeolojik sit alanı olan Zeytin Sokak'ta gerekeni yapmalarını, dürbünlü silahı bulmalarını, bunu yapanı ya da yaptıranı bulmalarını istiyoruz."

KEDİ MEZARI KAZMAK İSTEMİYORUM

Bahçesinde 2010 yılından bu yana 161 kedi gömdüğünü kaydeden Alpay, sözlerini şöyle tamamladı: "50 tane kayıp. Öldürüp çöpe atmışlar. En son 40 tane besliyordum. 11 tanesi öldürüldü, 30 tanesi sakat evde duruyor. Artık ben mezar kazmak istemiyorum. Yetkililer buna bir çözüm bulsun. Bu sadist dürbünlü katili, Kaleiçi kedi canavarını bulsunlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber