Sezer, TRT Genel Müdürünün kararnamesini hala onaylamadı...

Haber Giriş : 08 Aralık 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in, TRT Genel Müdürlüğü için Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in kararnamesini 5 haftadır onaylamaması Ankara kulislerinde çeşitli yorum ve iddialara neden oldu.

Öte yandan, AK Parti Hükümetinin Genel Müdür yaptığı Şenol Demiröz'ün Ağustos ayında istifaya etmesinin ardından, TRT Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Ali Güney Ağustos'tan bu yana görevi sürdürüyordu. Ancak kendisinin vekaleti Danıştay'ın kararı ile zora girmişti.

25 Kasım 2005 VATAN-Sezer'in Şahin'in kararnamesini onaylamamasına 3 gerekçe gösteriliyor:

? Kulislere göre, İbrahim Şahin RTÜK'ün adayların başvuru süresi içinde aday gösterilmemesi, adaylık süresinin bitiminden sonra Hükümet tarafından aday gösterilmesi

? İkinci iddia ise CHP'nin kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Özer Gürbüz'ün 69 yaşında olması. RTÜK yasasına göre üst kurul üyeliklerinde Devlet Memuru kriteri aranıyor. 69 yaşında olan Gürbüz bu kritere uymuyor. Sezer'in, Gürbüz'ün imzasının bulunduğu bu kararın hukuken geçersiz olduğu yönünde.

İkinci iddiaya RTÜK'ten düzeltme geldi

Sitenizde bugünkü haberler arasında yer alan Cumhurbaşkanı Sayın AhmetNecdet Sezer'in, İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasını nedenonaylamadığına dair haberdeki bir teknik yanlışlığı düzeltmek istedik.

Söz konusu haberinizde, CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen sayın ÖzerGürbüz'ün 69 yaşında olması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın İbrahimŞahin'in atamasını yapmadığı öne sürülüyor.

Oysa Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Özer Gürbüz'ün de içinde bulunduğuRTÜK'ün TRT Yönetim Kurulu üyeliği için daha önce belirlediği Prof. Dr.Yusuf Kakakoç'un atamasını onaylamıştır. Buna ilişkin SayınCumhurbaşkanımızın onay yazısı 10 Kasım 2005 tarihli ve 25989 tarihliResmi Gazete'de yayınlanmıştır. Dolayısıyla Sayın Özer Gürbüz'ün 69yaşında olmasından kaynaklanan bir sıkıntı ya da sorun söz konusudeğildir.

? Sezer'in TRT yayınlarından duyduğu rahatsızlığın da atamayı geciktirmesinde etkili olduğu konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber