Büyük hırsızlık operasyonu

İstanbul'da hırsızlık için girdikleri evlerden aldıkları kontak anahtarları ile otomobil çaldıkları tespit edilen 24 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Mart 2013 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyük hırsızlık operasyonu

Şüphelilerin semtlerinde bulunan esnafların araçlarını da çaldıkları, daha sonra 3 bin lira ile 5 lira arasında değişen para karşılığında geri verdikleri öğrenildi. Şebeke üyelerinin telefon dinlemelerinde hakkında kesinleşmiş ceza çıktığı için Yunanistan'a kaçan iki çete üyesinin yunan polisi tarafından yakalandığı dövüldükten sonra geri gönderildiği de tespit edildi. Ayrıca Ümraniye'den 6 inek çaldıkları tespit edilen hırsızlık çetesi üyelerinin birinin evinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca ile kuru sıkı M-16 otomatik silah ele geçirildi.

4 AY İZLENDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri organize şekilde hırsızlık yapan bir şebekenin peşine düştü. Polis yaklaşık 4 ay süren telefon dinlemesi ve fiziki takibin ardından çete üyelerinin kimliklerini tespit etti. Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipleri önceki sabaha karşı yaptıkları baskında 24 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda iki ruhsatsız tabanca ile bir M-16 otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca 26 adet çalıntı otomobil ile 25 cep telefonu 27 kol saati, çok sayıda televizyonun aralarında bulunduğu çalıntı elektronik eşyalar bulundu.

ÖNCE ÇALIP SONRA PARA KARŞILIĞI GERİ VERİYORLARMIŞ

Polis şüphelilerle ilgili yaptığı soruşturmada zanlıların oturdukları semtlerdeki esnafları kendilerine kurban olarak seçtikleri belirlendi. Bu esnafın işte kullandığı araçlarını çalan şüphelilerin daha sonra bu kişiyle sanki hırsızları tanıyan bir kişi olarak irtibata geçtikleri belirlendi. Sözde yardımcı olacaklarını söyleyen şüphelilerin araçların geri verilmesi karşılığında 3 bin lira ile 5 bin lira arasında değişen miktarlarda para aldıkları öğrenildi.

"TÜRK POLİSİ, YUNAN POLİSİNDEN İYİ"

Polisin yaptığı teknik takip sırasında ilginç bir detayında ortaya çıktığı belirtildi. Haklarında 5'er yıl kesinleşmiş hapis cezası verilen şüphelilerden Cebrail K. ile Abdurrahman I.'nın Edirne'de Meriç'i kullanarak Yunanistan'a geçtiği tespit edildi. Ancak yaptıkları telefon konuşmalarından Yunanistan'da polise yakalandıkları öğrenilen iki şüphelinin dövüldükten sonra Türkiye'ye gönderildiği ortaya çıktı. Şüpheliler arkadaşlarıyla yaptıkları telefon konuşmalarında "Yunan polisi Türk polisinden daha kötü. Bizi kazma saplarıyla dövüp geri gönderdiler." dedikleri belirlendi.

HIRSIZLIKTA KULLANDIKLARI OTOMOBİLLERİ YAKMIŞLAR

Öte yandan şüphelilerin hırsızlıklarda kullandıkları çalıntı araçları yaktıkları öğrenildi. Arkalarında parmak izi yada DNA gibi deliller bırakmak istemeyen zanlıların çalıntı araçları Kocaeli'inde boş arazilerde yaktıkları öğrenildi. Polisin bu şekilde yakılmış iki araç ele geçirdiği belirtildi.Haklarında 61 ayrı suç dosyasından işlem yapılan 24 kişi geniş güvenlik önlemleri alınarak adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber