Emniyet'ten ayrılmak isteyen polise ?şark hizmeti' şartı

Haber Giriş : 09 Aralık 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağır çalışma şartlarından kaçarak başka kurumlara yatay geçiş yapan polislerin sayısının güvenlik zaafı oluşturacak boyutlara ulaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü yeni tedbirler almaya yöneltti.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, beyin göçünü engellemek amacıyla 4 yıllık mecburi hizmet süresini ve şark görevini tamamlamayan polislerin başka kurumlara geçişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Emniyet teşkilatı, devlet memurluğunun en kolay kazanıldığı kurumlar arasında yer aldığından memuriyet düşünenlerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Ancak yoğun çalışma temposu ve maaşların düşüklüğü, polisleri zaman içinde farklı arayışlara itiyor. Son zamanlarda rütbeli ve rütbesiz çok sayıda polisin işten ayrılması Emniyet Genel Müdürlüğü'nü zora soktu. Polis teşkilatında halen 784 birinci sınıf, 682 ikinci sınıf emniyet müdürü görev yapıyor. Teşkilattan 2004 yılında 89 müdür ayrıldı. Son 4 yılda, emekliliğini talep ederek ya da istifa yoluyla ayrılan emniyet müdürlerinin sayısı ise 479. Bunun yanı sıra çok sayıda polis memuru görevi bıraktı. Yatay geçiş yapmak isteyen yüzlerce polisin dilekçesi de Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'nda bekliyor. Yetişmiş personelini kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü kaçışların önüne geçmek amacıyla yeni önlemler aldı. Emniyet Genel Müdürü Aydıner, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelge ile yatay geçiş yapmak isteyenler için aranan şartları duyurdu. Aydıner, genelgede "Bir kısım personelimiz çeşitli kurumlara yatay geçiş talebinde bulunmakta, bu durum da personel planlamalarını olumsuz yönde etkilemektedir." dedi. Emniyet Genel Müdürü, bundan sonra Polis Meslek Yüksekokulu mezunu olup da 4 yıllık mecburi hizmet süresini tamamlamayanların hiçbir şekilde yatay geçiş işlemlerinin yapılmayacağını kaydetti. Aydıner, 2. bölge olarak adlandırılan Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ataması yapılan ya da bu bölgelerde görev süresini tamamlamayan personelin muvafakat işlemlerinin olumsuz değerlendirileceğini söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber