Başbakan Erdoğan'dan hastane önünde açıklama

Soğuk algınlığı gerekçesiyle AK Parti Grup toplantısını iptal eden Başbakan Tayyip Erdoğan, sivil plakalı bir araçla tüm basın mensuplarını atlarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.

Haber Giriş : 12 Mart 2013 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, "Yoğun tempo, sıcak-soğuk hava dengesi nedeniyle gribal enfeksiyon geçirdim.1-2 gün daha istirahat edeceğim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastane çıkışı "Yoğun tempo, sıcak-soğuk hava dengesi nedeniyle gribal enfeksiyon geçirdim. Sesimde de bozukluk var. 1-2 gün daha istirahat edeceğim. Haftasonu programlarıma devam edeceğim" diye konuştu.l Erdoğan, grup toplantısını ertelemesinin gündemdeki süreçle ilgisinin olmadığını belirtti, geçen hafta Siirt gezisi ve TBMM'de soğuk bir günde fotoğraf çekimleri yaptığı için soğuk algınlığı yaşadığını kaydetti. Erdoğan, 'Kendinizi nasıl hissediyorsunuz' sorusu üzerine, "Elhamdillah, çok şükür" dedi.

Başbakan Erdoğan hastaneye geldi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da Başbakan Erdoğan'ın durumuyla yakından ilgilenmek üzere hastaneye gelirken, aynı dakikalarda eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Başbakan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı.

Evinden sivil araçla çıkan Başbakan Erdoğan'ın resmi araç konvoyu da aynı anda Başbakanlık konutuna doğru hareket etti. Gazeteciler resmi konvoyu takibe başladı. Ancak Erdoğan, bindiği sivil araçla gazetecileri atlatarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.


ERDOĞAN HASTANEDE

Grup toplantısının iptal edildiğinin açıklanmasının ardından basın mensupları Erdoğan'ın Keçiören'deki evi önünde beklemeye başladı. Basın mensupları birkaç gün evin önünde beklenebileceği ihtimalini tartıştığı sırada Erdoğan'ın korumaları arasında bir hareketlenme oldu.

Saat 11.33'de Erdoğan'ın motor ve ciplerden oluşan konvoyu hızla evden ayrıldı. Basın mensupları da konvoyu takibe başlarken başbakanlık kaynakları, “Resmi Konut'a geçiyoruz” bilgilendirmesi yaptı.

Bunun bir atlatma olabileceğini düşünen Hürriyet ekibi takibe katılmadı ve beklemeye devam etti. Konvoyun ayrılmasından 2 dakika sonra yani 11.35'de Erdoğan önünde ve arkasında birer koruma aracıyla 06 BL 7029 sivil plakalı bir Mercedes ile evinden ayrıldı.

Yollar açılmadığı için Erdoğan ilk kavşakta kırmızı ışıkta bekledi. Bir sonraki kavşakta ise Başbakanlık motorlarından biri konvoya katıldı ve yol açmaya başladı. İlk ışıklardan sonra sivil plakalı araç için güzergahtaki tüm yollar açıldı.

Konvoya öncülük eden motorlu polis bir süre sonra arkadan gelenlerin önünü kesti. Başbakanın, doktor kontrolünden geçmek üzere Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiği öğrenildi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber