Edremit'te selin bilançosu ağır

BALIKESIR'in Edremit İlçesi'nde, geçen cumartesi günü akşam saatlerinde başlayıp yaklaşık 8 saat süren sağanak yağmur ve Kazdağları'nda eriyen kar suları nedeniyle yaşanan sel felaketinde, 2 bine yakın konut ve işyerinde hasar meydana geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2013 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edremit'te selin bilançosu ağır

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, ilçe merkezi ve beldelerinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, yağışın çok geniş bir alanı etkilediğini söyledi. Bölgede yazlık konutların fazla olduğunu ifade eden Tunç, “Bu yüzden yağışı ve su baskınlarını duyan geliyor, hasar varsa bize dilekçeyle başvuruyor. Bu nedenle başvurular yoğunluğu azalsa da sürüyor” dedi.

Kaymakam Tunç, dün akşama kadar yapılan başvurular ve ön incelemelere göre, ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerinde 2 bine yakın konut ve iş yerinde hasar oluştuğunu belirterek, “Edremit merkezde 300, beldelerinden Zeytinli'de 1200, Akçay'da 250, Kadıköy'de 40, Güre'de 70 konut ve işyerinde hasar var. Bugün de yeni başvurular geliyor. Hemen hemen sonuna yaklaştık. Toplam hasar 2 bin civarında olacak gibi görünüyor” diye konuştu. Tunç, evinde kalamayan bazı ailelerin belediyeler aracılığıyla pansiyonlara yerleştirildiğini, bir bölümü için de Akçay Beldesi'ndeki Devlet Demir Yolları Sosyal Tesisleri'nin 15 günlük tahsis edileceğini kaydetti.

Tarım arazilerine ilişkin kesin bir veriye henüz ulaşamadıklarını kaydeden Kaymakam Tunç, çiftçilerin önce evleriyle ilgili sorun yaşadığını, tarla ve bahçesine henüz gitmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber