İŞKUR görevde yükselme sınavında usulsüzlük iddiası

İŞKUR Görevde Yükselme Sınavında Usulsüzlük İddiaları.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Mart 2013 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR görevde yükselme sınavında usulsüzlük iddiası

İŞKUR'un görevde yükselme sınavı, geçtiğimiz Pazar günü yani 10 Mart'ta Ankara'da yapılmıştır. Sınav Yenimahalle Zeynep-Salih Alp Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Yenimahalle Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilmiştir. Sınav süresi 110 dakika olarak belirlenmiş ve sınav saat 10.00'da başlatılmıştır. (yani, sınavın 11.50'de bitmesi gerekmektedir.)

Ancak, sınav gününden bu yana üyelerimizden gelen çok sayıda şikayete göre Yenimahalle Mustafa Kemal Anadolu Lisesindeki sınav 120 dakika sürmüş ve adayların 12.00'de cevap kağıtları toplanmıştır.

Diğer okulda sınava katılanların 10 dakika fazla süreyle okulda kalmaları neticesinde haksız rekabet ortamının oluştuğu ve "eşit şartlarda yarışma imkanının" ihlal edildiği kaygısı oluşmuştur.

MEB ve İŞKUR konuyu değerlendirmeli

Sınav MEB tarafından, onun sorumluluğu ve gözetiminde gerçekleştirildi.Söz konusu iddiaların netliğe kavuşturulması ve olası bir mağduriyetin önlenmesi için MEB ve İŞKUR konuyu araştırmalı ve MEB gerekirse sınavı iptal ederek eşit şartlarda yarışma imkanının olduğu yeni bir görevde yükselme sınavı düzenlemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber