10/12/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 12.00'de Cidde'den Ankara'ya hareket edecek, saat 14.00'te Ankara'ya gelecek. Arınç, saat 14.15'te İKÖ 3. Olağanüstü Toplantısı ile ilgili basın açıklaması yapacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda-Avustralya gezisinin son durağı olan Sidney kentinde bir dizi temaslarda bulunacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, saat 10.00'da CRR'de düzenlenecek olan Uluslararası Göç Sempozyumu'na katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, saat 11.00'de Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde, Sağlıklı Gıda Zirvesi'nin açılışına katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gidecek. Bakan Şener'in programı saat 10.30'da başlayacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki okulları gezecek.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Denizli'de saat 10.30'da, vergi rekortmenlerinin ödüllendirilmesi için düzenlenecek törene katılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Adana'da
- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çukurova Genç İş Adamları Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek GİAF Genişletilmiş Adana Toplantısı kapsamında "Fırsatlar Ülkesi KKTC" konulu bir konferans verecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da saat 13.00'te, ülke gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.
- BBP Bölge Divan Toplantısı, Ankara'da saat 10.00'da yapılacak. Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, toplantı öncesi basın toplantısı yapacak.
- HÜR Parti Başkanlık Divanı, Ankara'da saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Divan öncesi Genel Başkan Yaşar Okuyan basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti 5. Olağan İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı, Ankara'da saat 10.00'da yapılacak.
- DSP Ankara İl Başkanlığı tarafından, saat 14.00'te, 'Türkiye ve Dünyada İnsan Hakları' konulu bir söyleşi düzenlenecek.
- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya ilçe başkanlarının değerlendirme toplantısı, saat 10.30'da Dündar Otel'de yapılacak.
- Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Turan'ın düzenleyeceği basın toplantısı, saat 11.00'de DYP Konya İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Mersin Edip Buran Kapalı Spor Salonu'nda saat 13.30'da, geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti Fethiye İlçe Kadın Kolları, yardım amaçlı çay partisi düzenleyecek.
- CHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, saat 11.00'de Samsun'da basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- 17 Aralık'ta yapılacak olan 'Demokratik Türkiye, Halk İçin Bütçe' mitingi ile ilgili olarak, Ankara'da saat 12.30'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin, Ankara'da saat 10.00'da, 'İnsan Hakları ve Türkiye'deki Durum' ile ilgili basın toplantısı yapacak.
- Mazlum-Der tarafından, Ankara'da saat 13.00'te, "AİHM kararları özgürlüklerin sonu mu?" konulu bir panel düzenlenecek.
- Ankara Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından, saat 09.30'da 'İnsan Hakları' konulu bir panel düzenlenecek.
- İnsan Hakları Derneği, Ankara'da saat 11.00'de, İnsan Hakları Haftası nedeniyle basın açıklaması yapacak.
- Eğitim Sen, Ankara'da saat 13.30'da, İnsan Hakları Haftası nedeniyle basın açıklaması yapacak.
- Geleneksel Mülkiye Balosu, Ankara Hilton Otel'de düzenlenecek.
- Etimesgut Belediyesi ve Eday Engelliler Derneği tarafından, Ankara'da saat 14.00'te, Dünya Engelliler Günü şöleni düzenlenecek.
- ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlköğretim Okulu tarafından, saat 10.00'da, 'Örnek Ders' etkinliği düzenlenecek.
- Ankara Genç İşadamları Derneği tarafından, saat 14.00'te bir panel düzenlenecek.
- Sincan Belediyesi tarafından yapılan alt geçidin açılışı, saat 13.00'te yapılacak.
- DİSK'in düzenlediği "Solda Yenilenme" konulu konferans, saat 09.30'da Dedeman Otel'de başlayacak.
- Eğitim Bir Sen, saat 10.30'da, Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan bölge toplantısı öncesi bir basın açıklaması yapacak.
- ESP'liler, saat 11.00'de Kadıköy İskelesi önünde, saat 18.00'de de Taksim Tramvay Durağı önünde, cezaevlerindeki var olduğunu iddia ettikleri 'tecrit' konusunda bir açıklama yapacak.
- İstanbul Barosu tarafından düzenlenen "Düşünce, İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü" konulu panel, 10.00-14.00 saatleri arasında, İstanbul Barosu Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- Geçtiğimiz günlerde Konya'nın Akşehir İlçesi'nde düzenlenen ve çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı organize suç şebekesi operasyonunun şüphelileri Akşehir İlçesi'nde adliyeye çıkarılacak.
- 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Gün dolayısıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te, 'İnsan Hakları ve Demokrasi' konulu bir panel düzenlenecek.
- Yenişehir Belediyesi tarafından Musa Anter anısına yapılan heykel, Silvan yolu 2. kilometrede saat 12.00'de açılacak.
- 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle saat 11.00'de Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda önce basın açıklaması yapılacak, ardından broşür dağıtımı gerçekleştirilecek.
- Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Başkanı Av. Selahattin Çoban tarafından Diyarbakır'daki dernek binasında saat 14.00'te basın açıklaması yapılacak.
- Mardin Valisi Temel Koçaklar'ın eşi Sebahat Koçaklar, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine saat 09.00'da teşekkür belgesi verecek.
- İnsan Hakları Derneği Siirt Şubesi tarafından saat 11.00'de dernek binasında basın açıklaması yapılacak.
- AB destekli Aktif İşgücü Programı çerçevesinde, Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi tarafından gerçekleştirilen Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Yapı Sektöründe Bilgisayar Destekli Dizayn Projesi kapsamında eğitim alan kursiyerlere, saat 14.00'te ATO Toplantı Salonu'nda AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Vahit Kirişçi ve Abdullah Torun'un katılacağı törenle sertifika verilecek.
- Pırlanta firmalarından Ariş, Adana Hiltonsa'da "Pırlanta Günleri" düzenleyecek.
- Hakkari'de operasyona giderken geçirdiği kaza sonucu şehit düşen Piyade Onbaşı Halil Kömür, Ulu Camii'de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gaziantep Şehitliği'nde toprağa verilecek.
- Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Asteğmen Ömer Fidan ile Er Mehmet Duru, Niğde'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.
- Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği Toplantısı, saat 10.00'da Antakya Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak.
- Bursa'da Kalder tarafından kalite ve başarı sempozyumu düzenlenecek.
- Kars, Kafkas Üniversitesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi'nin işbirliği ile düzenlenen "21. Yüzyıl Başında Atatürkçü Düşünce Sistemi Işığında Yeni Açılımlar" konulu sempozyum sona erecek.
- Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamı Erzurumlu Avni Oral, Erzurum Palan Otel'de saat 17.00'de düzenlenecek törenle dünyaevine girecek.
- İzmir'de İHD tarafından, İHD önünden Konak'a saat 12.00'de bir yürüyüş gerçekleştirilecek.
- İzmir Barosu, İnsan Hakları Haftası dolayısıyla saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- İzmir Gençlik Federasyonu, kemeraltı girişinde saat 12.30'da, insan hakları ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- İzmir'deki sivil toplum kuruluşları, İnsan Hakları Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına saat 10.00'da çelenk koyacak.
- Koyunlu Halı Bölge Müdürlüğü, İzmir Gaziemir'deki yerinde saat 14.00'te açılacak.
- Zonguldak'ın Kozlu Beldesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından beldenin sorunları ve çözüm yollarının araştırılması amacıyla kurulan alt komisyonun toplantısı saat 12.30'da gerçekleştirilecek.
- Düzce İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından saat 14.00'te ücretsiz fidan dağıtımı yapılacak.
- Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde saat 09.30'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Bodrum'da yaşayan yabancılar, yeni yıl kutlamaları çerçevesinde kıyafet balosu düzenleyecek.
- Marmaris'teki sivil toplum örgütleri, Marmaris Kaymakamlığı'nda toplantı düzenleyecek.
- Kayseri Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından "İnsan Hakları" konulu bir panel düzenlenecek.
- Kayseri'de Medikay Sağlık Hizmetleri tarafından düzenlenen ilk yardım eğitim günleri çerçevesinde İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi verilecek.
- Avusturyalı yönetmen Camelia Hincu'nun yönettiği '2. Cadrdenin Mankumları' adlı oyunun tanıtımı, yönetmen Hincu tarafından Sivas Devlet Tiyatrosu'nda yapılacak.
- Sivas'ta restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Kurşunlu Hamamı'nın açılışı, Vali Hasan Canpolat tarafından yapılacak.
- Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, saat 10.30'da polisevinde basın toplantısı düzenleyecek.
- Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Urfa Sanat Tiyatro Atölyesi tarafından saat 14.00'te, 'Mahalle Medyası' adlı oyun sergilenecek.
- Tes-İş üyeleri, Şanlıurfa Sultan Sarayı'nda saat 19.00'da bir araya gelecek.
- Malatya'da İnsan Hakları Kurulu toplantısı, Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- Hyundai'nin yeni otomobili, Malatya Kodamanlar Bayii'nde saat 12.00'de basına tanıtılacak.
- Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, polisevinde saat 19.30'da sohbet toplantısı düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

İstanbul'da Sağlıklı Gıda Zirvesi
Zirvenin açılışı, Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker'in de katılımıyla saat 11.00'de, Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde gerçekleştirilecek. Zirvede Sağlıklı Gıda Platformu Sözcüsü Hüseyin Bozdağ ile Gıda Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz da hazır bulunacak.

İSO Sanayi Forumu
- İstanbul Sanayi Odası Sanayi Forumu 2. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, saat 09.30'da Ceylan Intercontinental Otel'de başlayacak.

Koleksiyon Tasarım Buluşmaları toplantısı
- Koleksiyon Tasarım Buluşmaları'nın ilkinde, dünyaca ünlü tasarım gurusu Karim Rashid, "Küçülen Güzel Dünyamızı Şekillendirmek" isimli bir konferans verecek. Konferans, saat 19.00'da Tarabya Hacı Osman Bayırı'ndaki Koleksiyon Ev Mağazası'nda gerçekleştirilecek.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde İnternet Konferansı
- 10. "Türkiye'de İnternet" Konferansı, Bahçeşehir Universitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde saat 11.30'da yapılacak. Konferans kapsamında e-imza Paneli gerçekleştirilecek.

Tur operatörleri toplantısı
- TUYED-AKTOB işbirliğiyle 'Mevcut ve Yeni Aktörler Gözüyle 2006'da Pazarda Durum ve Beklentiler' konu başlığıyla düzenlenen toplantıya Bastiyalı, Diana-Thomas Cook, Hotelbeds-Nazar, Limit-Oad, Salt Travel, Tarhan Turizm, A Class Travel ve TUI Türkiye üst düzey yöneticileri katılıyor. Toplantı saat 14.00'te Antalya Lara Yolu üzerinde The Marmara'da yapılacak.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği genel merkezi açılışı
- Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Merkez Binası'nın açılışı, saat 12.00'de Dragos Yalı Mahallesi Orhangazi Caddesi Menekşe Sokak'ta gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Irak'ta seçime doğru
- Irak'ta 15 Aralık'taki seçimlere 1 haftadan az bir süre kalırken, seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Blazy Kosova'ya gidiyor
- Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy Kosova'ya giderek, yerel ve uluslararası liderlerle görüşecek.

Pakistan'da şiddetli soğuklar öldürüyor
- Pakistan'da 8 Ekim'deki depremde sağ kalanları şimdi de soğuklar öldürüyor. On binlerce çocuğun soğuktan ölebileceği uyarısında bulunan BM ve insani yardım kuruluşları, depremzedelere daha fazla yardım yapılması çağrılarını sürdürüyor.

BM savaş suçlusu Ante Gotovina'nın yakalanması
- İspanyol yetkililer, Hırvat Ante Gotovina'nın Lahey BM Savaş Suçluları Mahkemesi'ne teslim edileceğini açıkladı.

El-Baradey, Nobel Barış Ödülü'nü alıyor
- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Muhammed El-Baradey, Norveç'in başkenti Oslo'da Nobel Barış Ödülü'nü alacak.

Dünya Güzellik Yarışması yapılıyor
- Miss World Güzellik Yarışması, Çin'in Hainan Adaları'nda yapılıyor.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplanıyor
- Arap Birliği Dışişleri Bakanları, Iraklı gruplar arasındaki gerginliğin düşürülmesinin yollarını tartışmak için Mısır'da toplanıyor.

SPOR GÜNDEMİ
---------------------

- Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftasında bugün 3 karşılaşma oynanacak. Karşılaşmalar ve başlama saatleri şöyle:
14.00 Gaziantepspor - MKE Ankaragücü
16.30 Denizlispor - Çaykur Rizespor
19.00 Galatasaray A.Ş. - Beşiktaş A.Ş.
- Fenerbahçe, Pazar günü deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile oynayacağı maç için Kayseri'ye gidecek.
- "Bursaspor'un her golü 1 kontör" adlı kampanya hakkında basın toplantısı düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber