Erdoğan, 6 gün sonra müthiş rekoru kıracak!

AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün başbakanlıkta 10. Yılını dolduruyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Mart 2013 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, 6 gün sonra müthiş rekoru kıracak!

Erdoğan 10 yıl önce bugün, 14 Mart 2003 tarihinde 59'uncu Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni kurarak başbakan oldu.

Başbakan Erdoğan 6 gün sonra, yani 20 Mart 2013 itibariyle, kesintisiz en uzun süre başbakanlık yapan ikinci isim olacak.

Adnan Menderes'in kesintisiz 10 yıl 5 gün süren başbakanlık süresini geçecek...

Seçimle işbaşına gelinen demokratik ülkelerde halk desteğini kaybetmeden kesintisiz bu kadar uzun süre başbakanlıkta kalabilmek kolay değil... Üstelik, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana dünyanın gördüğü en ağır küresel ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde oylarını artırarak iktidarda kalabilmek çok büyük bir başarıdır.

Bu başarıyı sadece muhalefetin başarızlığına atıfla değerlendirmek, meseleyi hakkaniyetli bir şekilde izah etmeye yetmez ve oldukça sığ kaçar.

Nitekim, Başbakan Erdoğan'ın son günlerde geçirdiği soğuk algınlığı rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gitmesi üzerine, bir geçmiş olsun mesajı yayınlayan Sayın Fethullah Gülen'in altını çizdiği şu satırlar önemli...

Sayın Gülen mesajında; 'Yaptığı çalışmalarla ülkemiz ve insanlığa büyük hizmetlerde bulunan, çalışkanlığı ve gayretleriyle her günü dolu dolu yaşayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a...' ifadelerine yer vermekte ve çalışkanlığına vurgu yapmaktadır.

Sayın Gülen'in mesajında yer verdiği bu satırlar bana, yaklaşık 6 yıl önce 26 Mart 2007'de kaleme aldığım, 'Kenan Evren: Erdoğan başarır, çünkü…' başlıklı yazımda aktardığım bir anekdotu hatırlattı.

AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan 10 yıl önce bugün hükümeti kurup başbakanlık görevine başladığında, o yıllarda genel koordinatörlüğünü üstlendiğim Türkiye Genç İşadamları Vakfı'na (TÜGİK'e) bağlı genç işadamları derneklerinin yöneticileri ile birlikte Marmaris'te toplantıdaydık. Konfederasyona geçişle ilgili çalışmalar yürütüyorduk.

Hazır Marmaris'e gitmişken, televizyon programları vesilesi ile değişik zamanlarda kendisi ile görüştüğümüz Kenan Evren Paşa'yı da konutunda ziyaret etmiştim.

Ekranda, Erdoğan Hükümeti'nin kuruluşu ve kabinede görev alan bakanlarla ilgili haberler vardı.

Sohbetimiz sırasında Kenan Evren Paşa'ya 'yeni hükümeti nasıl bulduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın başbakanlıktaki performasının nasıl olabileceğiyle' ilgili soru da yönelttim.

'Bu delikanlı bu işi başarır...' dedi.

Darbe ile ülke yönetimine el koymuş bir generalin ağzından, kurulu sistemin çok da hazzetmediği bir siyasi akımın temsilcilerinden olan sivil bir yönetici hakkında böylesine takdir ifade eden bir söz işitmek kolay değildi. Sözlerini biraz açmasını rica ettim.

Evren Paşa o günkü sohbetimizde bana iki eski başbakanın ismini zikrettikten sonra; 'Ülkeye geldiklerinde kendi halkını tanımıyorlardı. Yıllarca ülkeyi idare edip görevden ayrıldıklarında yine tanımıyorlardı. Bu delikanlı halkın içinden gelen biri... Halkın lisanından ve derdinden anlar. Eğer samimi çalışırsa başarılı olur' demişti.

Kenan Evren haklı çıktı...

AK Parti Hükümetleri 10 yıl içinde ülkeye eşik atlattı.

Bunu hiç görmemek körlük, hiç takdir etmemek insafsızlık olur.

Nitekim Financial Times gazetesinde (FT) dün yer alan bir haberde, Türkiye, ABD-Irak savaşının galibi ilan edildi. Türkiye'nin Irak'a ihracatının son 10 yılda her sene yüzde 25 artarak 2012 yılında yaklaşık 11 milyar dolara ulaştığı, Almanya'nın ardından Türkiye'nin en büyük ikinci ihracat pazarı haline geldiği aktarıldı. Diğer alanlardaki başarıları sayarak yazıyı uzatmak istemem. Zaten yaşayarak görüyoruz.

Kendisi hakkında Radikal gazetesinin 24 Eylül 1998 tarihli nüshasında, 'Muhtar bile olamayacak' şeklinde manşet atılan, aynı gün Hürriyet'in manşetinde, 'Tayyip'in bitişi' şeklinde bir çeşit dalga geçilen Başbakan Erdoğan, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde toplamda en uzun süre başbakanlık yapan üçüncü, kesintisiz en uzun süre başbakanlık yapan ikinci isim olmak üzere... Üstelik 10 ay daha görevde kalırsa, Süleyman Demirel'in toplam 10 yıl 10 ay olan ikinci en uzun başbakanlık süresini geçip, İnönü'den sonra en uzun süre başbakanlık yapan 2. isim olacak.

Muhtar bile olamaz denilen siyasetçi başbakanlık süresinde rekorlara giderken, artık değil cumhurbaşkanlığı, ülkeye başkan olup olmayacağı tartışılıyor.

Kenan Evren'in 10 yıl önce bugün gördüğünü, keşke muhalefet de görebilseydi.

Terstten rekor kırmak da, dünyada sanırım sadece bizim muhalefete mahsus...

Hükümetin 10 biri kadar muhalefet de aktif olsaydı, ülke bugün olduğundan daha da ileride, bambaşka güzellikte olurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber