Boylarından büyük resim yaptılar

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Hasanlar İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Görsel Sanatlar dersinde yaptıkları boylarından büyük eserler ilgi uyandırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boylarından büyük resim yaptılar

Hasanlar İlkokulu bahçesinde 4-A sınıfı öğretmeni Ayhan Erkalp gözetiminde, yürütülen sanat çalışmalarını veliler ve belde halkı tarafından büyük beğeni ile izleniyor.

Sınıf öğretmeni Ayhan Erkalp, "Çocuk resimleri, çocuğun ruh ve beden gelişiminde dikkat çeken bir uygulama alanıdır. Çocuk gelişiminde sanat eğitiminin getirdiği tasarım-uygulama gücünün geliştirilmesi sağlanır. Çocuklarda geleceğe öncülük edecek adımların resim eğitimi yoluyla kazandırılması önemlidir. Resim yapmak çocuklar için eğlenceli, eğitici ve ilgi uyandırıcı bir uğraş. Bazı önyargıların aksine, çocukların okul başarısına katkısı çok büyük. Çocuk sanat eğitimi, eğitimin diğer süreçleri kadar önemlidir. Sanat eğitiminde ders dışı etkinliklerin olumlu sonuçları vardır. Sanat eğitimi ile çocuk kısa zaman içerisinde hızlı bir biçimde, "gözlem yapma" yetisi kazanır. Sonuç olarak okullarımızda sanat eğitimine gereken önemin ve özenin gösterilmesi gerekir" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber