Anadolu Gençlik Derneği'nden 'Anne Sütü Bankası'na Tepki

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya çalıştığı 'Anne Sütü Bankası' projesinin iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir proje olduğunu kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Gençlik Derneği'nden 'Anne Sütü Bankası'na Tepki

"Genelde canlıya özelde insana ait tüm genetik materyali ve hücresel ürünleri ekonomik bir kazanç vasıtası olarak gören küresel kapitalist sistemin Müslüman bir toplumu bu minvalde yutmasına zemin hazırlayabilecek tehlikeleri içermektedir. Toplumsal çözülmenin yaşandığı, akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin sıfırlandığı, merhametin ve yardımlaşmanın şehirlerimizin sokaklarını bankalara terk ettiği bir süreç yaşanırken ortaya atılan Anne Sütü Projesi de aile bağlarımızı dejenere edebilecek bir uygulamaya dönüşebilir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verilerine göre 8 bin 908 kadının eşlerine karşı polis korumasına alındığındı bir ülkede toplumsal ilişkilerin ve aile bağlarının seküler yasalarla korunamayacağı açıktır. Aileye dair yeniden inanç eksenli düzenlemelerle daha sağlam bağlar kurulması gerekirken ve Sağlık Bakanlığı'na hiçbir toplumsal talep yokken bu şekilde tüm değerlerin ekonomik sözleşmelere indirgenmesine yol açacak uygulamalara başvurulmasının küresel sistemin bir dayatması olduğunu düşünmemiz kaçınılmazıdır. Nisa Suresinin 23. Ayet-i Kerimesi sütkardeşliğini aynen soydan gelen kardeşlik gibi kabul etmiş ve bir evlilik yasağı getirmiştir. Bu ayeti kerimeden 'Nesepten dolayı haram olanlar sütten dolayı da haram olurlar' hükmü çıkarılmıştır. Her inançta olduğu gibi bu yasak da bir duyarlılık meselesidir. Bir apartmanda yaşayan insanların birbirlerini tanımaz hale geldiği bir toplumda muhtemel Süt Bankası personelinin bu duyarlılığa sahip olduğundan kim nasıl emin olacaktır?"

Sağlık Bakanlığı'nı iyi niyetli de olsa tehlikeli sonuçları olabilecek bu projeden vazgeçmeye davet eden Beyazkaya, "Muhtemel bir Süt Bankasına süt vermemek ve süt almamak duyarlı halkımız tarafından bu uygulamaya verilecek en güzel cevaptır"şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber