Köylülerin leylek aşkı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı İkizgeçe köyünde rüzgarın devirdiği leylek yuvası köylüleri harekete geçirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2013 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylülerin leylek aşkı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı İkizgeçe köyünde rüzgarın devirdiği leylek yuvası köylüleri harekete geçirdi. Uzun bir uğraştan sonra leyleğin yuvasını yapamayan köylüler, yetkililerden yardım istedi. Köye gelen ekiplerin büyük çalışmaları neticesinde leylek yeniden yuvasına kavuştu.

Olay Eleşkirt'in İkizgece köyünde yaşandı. Rüzgar, köydeki elektrik direğinin üzerinde bulunan leyleğin yuvası yıktı. Çocukluğundan beri alıştıkları leyleği ve yuvasını sabah yerinde bulamayan köylüler arasında panik yaşandı. Köylüler uzun bir süre aradıkları leyleği ağaçların arasında buldu. Leyleğe yeniden yuva yapmaya çalışan ve uzun bire süre çaba gösteren köylüler,

başarısız olunca yetkililere haber verdi. Köye gelen ekiplerin büyük uğraşları sonucu leylek yeniden yuvasına kavuştu.

Olay ile ilgili bilgi veren köy Muhtarı Nusret Yerlikaya, leyleğin yeninden yuvasına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Yerlikaya, "Leylek 1 Mart'ta köyümüze geldi .Bütün köylü adeta birbirine müjde veriyor gibiydi. Ben çocukluğumdan beri bu leyleği görüyorum ve adeta köyün sembolü oldu. Onu görmediğim zaman sanki bir yakınımı kaybetmiş kadar üzülüyorum. Üç gün önce gece yarısı çok şiddetli bir rüzgar başladı. Sabah kalktığımda leylekle beraber yuvasının da yerinde olmadığını gördük. Köylülerle birlikte uzun bir süre leyleği aradık ve ağaçların arasındaki bir telefon direğinin üzerinde olduğunu fark ettik. Bu kuşun yuvasını köylü olarak bir türlü yapamadık. Yuvası yıkılan leyleğin köyü terk etmemesi bizleri duygulandırdı. Hemen Tedaş ve Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedik. Sağolsunlar gelip eski yuvasının yerine yenisini yaptılar. Tedaş,Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bütün İkizgeçe köyü halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Ağrı Orman ve Su İşleri Müdürü Ahmet Celal Kaba da, "İkizgeçe köyü muhtarı konuyu bana bildirdiği an hemen Tedaş İl Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedim. Sağolsunlar onlar da Eleşkirt Tedaş İşletme Şefliği'ni görevlendirerek sıkıntıyı halletmemizi sağladılar. Buradan Tedaş Ağrı Müdürlüğü'ne ve Eleşkirt İşletme Şefliği'ne teşekkür ediyorum. Biz birkaç gün boyunca bu leyleği uzaktan gözlemleyeceğiz. Çünkü yeni yuvasına adaptasyon konusu çok önemli. Çevredeki bütün köylere de leylek yuvası yapacağız" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber