Ordu 3 çocukla büyükşehir oldu

Ordu’yu “büyükşehir” yapan yasanın Meclis’te önceki geceki görüşmelerine ise kendisi de Ordulu olan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin, “Başbakan’ın 3 çocuk mucizesi en çok bizim Ordu’da tuttu” sözleri damgasını vurdu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mart 2013 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu 3 çocukla büyükşehir oldu

Görüşmelerden tutanaklara yansıyanlar şöyle:

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer Üç ayda yaklaşık 60 bin nüfus kazandırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Çünkü, yaklaşık bir yıl önceki nüfusu -gene TÜİK rakamlarına göre- 714 bin. 772 bine yaklaşık bir yıllık bir sürede çıktı, dünyada böyle bir nüfus artışı yoktur arkadaşlar.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi Başbakan mucizesi var burada. Başbakan mucizesi “3 çocuk doğurun.” Bu mucize en çok bizim Ordu'da tuttu ve hızlandırılmış doğum süreci gelişti birden.

TRABZON'U DA GEÇTİK

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız İstanbul'da yaşayan Ordulu arkadaşlarımızı Ordu'ya katkı koyması adına Ordu'ya davet ettik; onlar da özverili olarak çalıştılar, önce 2012 yılı sonuna kadar 741 bine ulaştık ama yetmedi, ondan sonra bir hışımla beldeleri ilçe yapacağız diyerek ciddi bir hummalı çalışma sonucunda 772 bin nüfusuna ulaştık, Trabzon'u da geçtik. Trabzon'dan daha fazla katkı payı alacağız Hazine'den.


*Ordu'nun büyükşehir olması yasalaştı


Ak Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz Şu an itibarıyla Ordu'nun bütününe 194 milyon TL para girmektedir. Ordu büyükşehir olduktan sonra genel bütçeden 340 milyon TL para alacaktır. Ordu'nun gelirlerinde yüzde 76'lık bir artış olacaktır.

NE OLDU DA GİTTİLER

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Bu tip hilelere, oyunlara gerek yok. Herkes biliyor ki bu 60-70 bin kişilik nüfus kâğıdı üzerinde Ordu'ya kaydedildi. Peki, bir anda ne oldu da 35 bin Ordulu evini aldı Ordu'ya taşıdı?

JAPONYA'DA DA BİRİNCİYİZ

AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz İstanbul'da 600 bin Ordulu vardır. Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'da Ordulular ya 1'inci ya 2'nci göçmendir. Japonya'da Ordulular, özelinde Fatsalılar 1'inci göçmendir. Avustralya'da da Ordulular 1'inci göçmendir. Dolayısıyla, Ordu'yu bir bütün olarak düşündüğümüzde, zaten 1 milyon 600 bin nüfuslu devasa bir şehirdir.

KÖY SAYISI 18 BİNE DÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Muammer Güler de son büyükşehir düzenlemeleriyle birlikte Türkiye'deki il belediye sayısının 65'ten 51'e, belediye sayısının 2 bin 950'den bin 396'ya, belde belediyesi sayısının 1977'den 369'a, köy sayısının 34 bin 339'dan 18 bin 288'e düştüğü bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber