Balıkesir'de imar operasyonu: 9 gözaltı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde düzenlenen 'İmar Operasyonu'nda gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mart 2013 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de imar operasyonu: 9 gözaltı

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, geçen cuma sabahı, Edremit Belediyesi'ne yönelik olarak operasyon düzenledi. Operasyonda, Edremit Belediyesi İmar Müdürü H.Y., İmar eski Müdürü H.Ç., mühendis İ.C., Tekniker G.Ö. ile Belediye İmar Komisyonu'nda görev alan AK Parti'li meclis üyeleri Ü.Ş., A.K., CHP'li meclis üyesi Ş.U. ile MHP'li meclis üyesi P.Ş. gözaltına alındı. İki gün süren sorgulamada polis belediyeden 50'ye yakın çalışanın ifadesini aldı, 40 işadamının da bilgisine başvurdu. İmar Müdürlüğü'nde çalışan mühendis İ.C., Tekniker G.Ö. sorguları ardından serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilere, imar planında yapılan revizyonlarla kaçak katların ruhsatlandırılması ve işyeri açma ruhsatları karşığında müteahitler ve inşaat sahiplerinden 'Havuza katkı' adı altında makbuzsuz olarak paraların nerelerde kullanıldığının sorulduğu belirtildi.

Bu sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne giden Edremit Belediyesi Başkan Vekili MHP'li Fatih Çağlar ve Bediye Yazıışleri Müdürü F.K. ile Belediye Meclisi üyesi MHP'li C.U. da gözaltına alındı. Daha önce serbest bırakılan 2 kişinin dışındaki 9 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün saat 13.00 sıralarında adliyeye sevk edildi.

Edremit Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından geçen 1 Ekim'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında Edremit Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç ile oğlu Fatih Kılıç ve Ed-Bel Şirketi Müdürü Hasan Tunceli'nin de bulunduğu 10 şüpheli sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber