Deprem tatbikatında anlamlı final

Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3 günlük deprem tatbikatında final Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Kabri ve Latife Hanım Köşkü’ne ziyaretle sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Deprem tatbikatında anlamlı final

Karşıyaka'nın Demirköprü Mahallesi'nde, yine ekipler tarafından yıkılan binada 3 günden bu yanan arama kurtarma eğitimi alan 150 kişilik ekip, çalışmanın finalinde soluğu Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın huzurunda aldı. Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AKUT'un 11 ilden gelen ekipleri, Yapı Kredi Arama Kurtarma Ekibi (YAKUT), GEA, TRAC ve Ege Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (EGECAN) Zübeyde Hanım'ın kabri başında saygı duruşunda bulundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da katıldığı kısa törende, ekibin neredeyse yarısını oluşturan kadın arama kurtarma uzmanı adına 3 temsilci kabre çiçek bıraktı. Kadın arama kurtarma uzmanları Atatürk'ün annesinin huzurunda olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirterek, “8 Mart'ın üzerinden henüz birkaç gün geçmişken, Türk kadınlarına eşitlikçi bir dünyanın kapılarını açan Atamızı ve onu dünyaya getiren Zübeyde Anamızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Zübeyde Hanım'ın Kabri başındaki ziyaretin ardından ise, Latife Hanım Köşkü Anıevi bahçesinde sertifika töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Dileriz, sizlere ihtiyaç duyulacak felaketler hiç yaşanmasın. Ama olduğunda da can siperane çalışan bir gönüllü ordumuzun olduğunu da biliyoruz. Biz her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye duygularını dile getirdi.

AKUT İzmir Ekip lideri Ömer Karaca da, Karşıyaka Belediyesi'ne desteklerinden ve doğal afete yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Bizim değerlerimiz belli. Biz gönüllüyüz. Sevdiklerimizi, ailemizi bırakıp, hiç tanımadığımız insanların yardımına koşuyoruz. Örgütlenmenin gerekliliğini biliyoruz” dedi.

Arama kurtarma ekipleri törenin ardından da Başkan Durak ile birlikte Latife Hanım Köşkü Anıevi'ni gezdi.

SÜRPRİZ KONUK MAHRUKİ

15-17 Mart tarihleri arasında 10 kamu ve özel kuruluşun arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi”nin bir de sürpriz konuğu vardı. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte enkaz başında çalışan arama kurtarma ekiplerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber