Büyükşehir ekolojik projeleri ile Dünya fuarında

Ecobuild 2013 fuarında Yeşil ev projesinin yanı sıra Ekolojik kent projesinin de tanıtımı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükşehir ekolojik projeleri ile Dünya fuarında

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, Dünyanın en büyük ekolojik yapı fuarları arasında bulunan ECOBUİLD 2013'e katıldıldıklarını belirterek, " Büyükşehir Belediyesi, 5 - 7 Mart 2013 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen fuarda Türkiye'nin ilk pasif evi olan Yeşil Ev projesini tanıtarak uluslararasındaki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu" dedi.

Cihan, fuara ekolojik yapıların bir çok dalında düzenlenen seminer ve konferanslara yaklaşık bin 100 uzmanın konuşmacı olarak katıldığını, fuar da ayrıca konudaki son teknolojileri anlatmak ve tanıtmak üzere bin 500'den fazla standın yer aldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Dünyanın sayılı yapı fuarları arasında yer alan Ecobuild 2013'e Türkiye'nin ilk Pasif Evi olan Yeşil Ev projesi ile katılarak çalışma hakkında sunum yaparak projeyi tanıttık. Gaziantep bu proje ile bugüne kadar Türkiye'den davet edilen ve sunumu yapılan tek proje olma özelliği ile bir ilke imza attı. Yapılan sunumda projemiz sıcak iklim şartlarına uygun olarak tasarlanan ilk Pasif Ev olması ile ilgileri üzerine çekti. Fuara Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin projelerini tanıtmak amacıyla İmar ve Şehircilik Daire Başkanı olarak ben, Pasif Ev uzmanı Tuğba Salman Gürcan, Yeşil Ev Mekanik Kontrol Mühendisi Ayşegül Tekerekoğlu ve Proje Koordinatörü Mimar Seda Müftüoğlu katıldı."

Türkiye'nin İlk Pasif Ev Projesi olan 'Yeşil Ev' çalışması hakkında bilgiler veren Cihan, “Pasif Ev tasarımının odak noktası konfordan ödün vermeden, sadece yenilebilir enerji teknolojilerine güvenerek, binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiyi azaltmaktır. Pasif Ev tasarımı bütün Avrupa ülkeleri tarafından bilinen, ilgi duyulan bir konu haline geldi. Özellikle son yıllarda popüler olmasının nedeni ise, Pasif Evin tasarım ilkeleriyle yapıda sağlanan maksimum enerji verimliliği sayesinde, çok az miktarda yenilebilir enerji entegrasyonu ile sıfır karbona ulaşmasının çok kolay olmasıdır” dedi.

Ecobuild 2013 fuarında Yeşil ev projesinin yanı sıra Ekolojik kent projesinin de tanıtımı yapıldı. Bu sayede Ekolojik Kent projesi de uluslararası bir boyuta taşınmış odu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber