Üniversitelerarası Kurul'un toplandığı okulda arbede

Polis 15 öğrenciyi gözaltına aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarası Kurul'un toplandığı okulda arbede

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi'nde yapılan Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na girmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Polis 15 öğrenciyi gözaltına aldı.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi'nde Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nın yapıldığı sırada kendilerini Genç-Der olarak nitelendiren bir grup öğrenci içeri girmek istedi. "Kurul yapılıyor öğrenciler dışarıda", "YÖK kapatılsın", "YÖK'e hayır" şeklinde slogan atarak içeri girmeye çalışan grup ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekiplerinden yardım istendi. Çevik kuvvet ekipleri, grubu gözaltına aldı. Gözaltına alınan 15 öğrenci Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında arbede çıkması üzerine, kampüse giren polis müdahale olaya etti

Hacettepe Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında arbede çıkması üzerine, kampüse giren polis olaya müdahale etti.

Türk Dünyası ve Araştırma Topluluğu üyesi öğrenciler, ''Şehitler Haftası'' dolayısıyla Hacettepe Üniversitesi Beytepe yerleşkesinde ''Bir destandır Çanakkale'' konulu etkinlik düzenlemek istedi.

Yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı etkinliğe engel olmak isteyen karşıt görüşten öğrenciler, etkinliğin yapılacağı salonun etrafında toplanmaya başladı.

Aralarında farklı üniversiteden katılanların da bulunduğu karşıt görüşlü öğrencilerle salona girenler arasında sözlü sataşmaların ardından arbede çıktı. Bunun üzerine üniversite yönetimi, polisi kampüse çağırdı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün farklı birimlerinden çok sayıda polis, kampüse girip etkinliğin yapılacağı salonun etrafında önlem aldı.

Polisin engeliyle karşılaşan öğrenciler, güvenlik güçlerine taş, sopa, soda şişesi ve sapanlarla çelik bilye attı.

Güvenlik güçleri de öğrencilere, biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Polisin attığı gaz bombasından çok sayıda öğrenci etkilendi. Polisten ve göstericilerden yaralananlar olduğu, kampüse ambulanslar çağrıldığı bildirildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Bir süre polisle çatışan öğrenciler, daha sonra dağılıp kampüsten ayrıldı. Türk Dünyası ve Araştırma Topluluğu üyesi öğrenciler de etkinliğin ardından salondan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber