Hükümet 2007 seçimleri öncesinde yol haritasını belirledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kasım 2007'de yapılacak seçim için bugünden hazırlıklara başlayan AK Parti, Seçim İşleri Başkanları'nın ardından Türkiye genelindeki binlerce sandık müşahidini eğitimden geçirecek. Her sandık görevlisi, sorumlu olduğu sandıkta kimlerin oy kullanacağını tespit edecek. Seçime kadar tüm sandık müşahitleri seçmenlerle birebir temasa geçerek, AK Parti için propaganda yapacak.

MART 2006'DAN SONRA TÜM TÜRKİYE 12 BÖLGEYE AYRILACAK

AK Parti Genel Merkezi'nde 10 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen İl Seçim İşleri Başkanları toplantısında, Kasım 2007'de yapılacak seçim öncesinde izlenecek yol haritası belirlendi. Buna göre, 2006 yılı Mart ayından sonra bölge toplantıları yapılacak. Mart ayından sonra tüm Türkiye 12 bölgeye ayrılacak ve bölge koordinatörleri toplantıları başlayacak. Bölge koordinatörleri toplantılarına o bölgeye dahil olan illerin İl ve İlçe Seçim İşleri Başkanları da katılacak. AK Parti, İl ve ilçe Seçim İşleri Başkanları'nın eğitimden geçirilmesinin ardından, sandık müşahitlerini eğitmeye başlayacak. 2007 yılının Kasım ayına kadar sandık müşahitlerinin eğitiminin tamamlanması bekleniyor. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa

Tuna, illerdeki seçim işleri başkanlarına seçim işleri birim çalışmalarının usul ve esasları, başmüşahitlerin eğitimi ve seçim hukukuna ilişkin bilgi verdi.
Ataş ve Tuna, İl Seçim İşleri Başkanları'na müşahitlerin şimdiden tespit edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Her müşahit kendi sorumlu olduğu sandığa kayıtlı seçmenlerle yakın temasa geçmelidir. Seçim sandıkta kazanılır. Sandığa sahip çıkmamız için bu eğitimler ve halkla yakın temas şart. Çalışmalarınızda titiz ve disiplinli olun" uyarısında bulundu.

Toplantıda Seçim Kanunu'nun uygulanmasında yaşanan sorunlar da gündeme geldi. Genel Merkez yöneticileri, 2 yılda bir değişen İlçe Seçim Kurulu üyeliklerinde sıkıntı olduğunu belirterek, AK Parti kontenjanından üye seçilen kişilerin toplantılara katılarak, bir an önce yemin etmelerini istedi. Bazı illerin bu konuda disiplinsiz davrandığını belirten parti yönetimi, 28 Mart seçimlerinde bu nedenle bazı belediyelerde seçime gidemediklerini, böyle bir yasal boşluğun bir daha doğmamalarını istedi.
Yılda 3 kez Seçim İşleri Başkanları'nı toplayacak olan parti, başkanları seçim hazırlıkları konusunda eğitecek. AK Parti daha sonra tüm Türkiye'yi 12 bölgeye ayırarak, sandık müşahitlerini eğitimden geçirecek. Bunun için kendi bünyesinde eğitim kadroları yetiştirecek olan parti, milletvekilleri, Seçim İşleri Başkanları, parti görevlileri ve akademisyenlerden oluşan bölgesel eğiticiler seçecek. Eğitim çalışmasına il ve ilçelerdeki Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanları, sandık müşahitleri ve sandık sorumluları katılacak. Sandık müşahitlerine seçim döneminde dikkat etmesi gereken kuralları anlatacak olan eğiticiler, seçim hazırlıklarının şimdiden başlanılmasını isteyecek.

Buna göre, sandık sorumluları öncelikle kendi görev alacakları sandıkta kimlerin oy kullanacağını tespit edecek. Kendi görev alanlarındaki seçmen listelerini yakın takibe alacak olan sandık sorumluları, belirlenen bu isimlerle tek tek temasa geçecek. AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı mevcut oy oranını koruması için seçmene hükümetin ve partinin icraatlarını anlatacak olan sandık sorumluları, AK Parti için oy isteyecek. Seçim dönemine kadar yüzyüze görüşmelerini sürdürecek olan müşahitler, ev ev dolaşacak. İl, ilçe ve beldelerle ev ve kahve gezmeleri organize edecek olan SKM Başkanları, sandık sorumluları ve müşahitler, halkın AK Parti'ye oy vermesi için yoğun faaliyet yürütecek. Eğitim çalışması sırasında sandık sorumlularından, oy kullanma sırasında ortaya çıkacak olası hilelere karşı da dikkatli olmaları da istenecek. Sandık müşahitlerinin dikkat etmeleri gereken hususları anlatacak olan eğitim görevlileri, hilelerin önüne nasıl geçileceğinin ipuçlarını verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber