İşte halkın valisi

Adana'da sosyal hizmetlerden sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, huzurevinde katıldığı sergi açılışında trafik kazası sonucu belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalyeye mahkum olan yaşlının tekerlekli sandalyesini iterek sergiyi birlikte gezdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2013 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte halkın valisi

Adana'da sosyal hizmetlerden sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, huzurevinde katıldığı sergi açılışında trafik kazası sonucu belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalyeye mahkum olan yaşlının tekerlekli sandalyesini iterek sergiyi birlikte gezdi.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Adana ve Seyhan Huzurevi, Adana Huzurevi'nde yaşlıların el emeği göz nuru olan el işi sergisinin açılışını yaptı. Açılışı gerçekleştiren Adana Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'ya sergiyi huzurevinin atölye sorumlusu engelli Hüseyin Güven, tekerlekli sandalyesi ile gezdirdi. 1982 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde öğretmenlik yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalyeye mahkum olan 60 yaşındaki Güven, yaşlıların 1 yıl boyunca yaptığı el işlerini vali yardımcısına anlatmaya başladı. Bu arada tekerlekli sandalyesi ile gezerken zorlanınca Vali Yardımcısı Avcı, "Gel bakalım ben seni iteyim, sen de bana sergiyi hem gezdir hem anlat" dedi. Avcı, bir süre Güven'in tekerlekli sandalyesini iterken, Güven de tek tek sergideki eserleri tanıttı. Vali Yardımcısı Avcı ile Güven arasında şakalaşmalar da oldu. Avcı, sergi bitmesine rağmen Güven'i bırakmayarak huzurevinde oturan diğer yaşlıların yanına gidip selam verdi. Daha sonra ise Güven'i huzurevinin çay ocağına götüren Avcı, burada birlikte çay içip sohbet etti.

"HUZUREVİ SAKİNİMİZİN YAŞAMA SEVİNCİNİ PAYLAŞTIM"

Vali Yardımcısı Avcı, huzurevi sakinlerinin atölyede yaptığı el işlerini bugün yapılan açılışla sergilemeye başladığını belirterek, "Uzmanlar yaşlılığı bir dağa tırmanmaya benzetirler. Dağa tırmanırken insan yorulur ama tepeye çıktığı zaman geniş bir bakış açısı olur. Bende yaşlıların bu ortaya koydukları ürünleri böyle görüyorum" dedi.

Avcı, sergi açılışından sonra 11 yıldır huzurevinde kalan malülen emekli öğretmen Güven'in kendisine sergiyi gezdirdiğini anlatarak, "Bana sergiyi gezdirirken ben de onun tekerlekli sandalyesini ittim. Ben orada onun yaşama sevincini paylaştım. Çok güzel ürünler yapmışlardı ve onları tanıtıyorlardı. Sonra da beraber gelip çay içtik" diye konuştu.

Hüseyin Güven ise, Avcı'nın sosyal hizmetlerden sorumlu olduğu için aileden biri gibi olduğunu anlatarak, "Ben ona sergiyi gezdirdim, o da bana yardımcı oldu. Arada ben espri yaptım, şakalaştık. Avcı vali her zaman böyle. O hiç insanlara tepeden bakmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber