Cami imamından sosyal sorumluluk projesi

Bursa'da bir cami imamı bayat ekmeklerin çöpe gitmemesi için kolları sıvadı. Bayat ekmekleri hayvan sahiplerine dağıtan imam, atık pil, kağıt ve su şişelerini de ekonomiye geri kazandırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cami imamından sosyal sorumluluk projesi

Merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'ndeki Yeşil Camii'nin imamı olan Gencay Canpolat, ilginç bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Cami imamı, ekmeklerin israf olmasını engellemek için cami önüne atık ekmek kutusu koydu ve mahalleliden bayat ekmekleri çöpe değil bu kutuya atmalarını istedi. Toplanan ekmekleri hayvanları olanlara dağıtan imam, ekmek israfının yanında atık pil, su şişesi ve kağıtları da geri dönüşüme kazandırıyor.

Cemaati de uyaran Canpolat, israfla ilgili ayetleri okuyarak vatandaşlara bilgi veriyor.

Bir okulun önünde bayat ekmeklerin yere atıldığını ve bunları fark etmeyen vatandaşlar tarafından ezildiğini gören imam, ertesi gün geri dönüşüm projesini camide uygulamaya karar verdi. Canpolat, cami önüne "Bayat ekmek kutusu" yazılı geri dönüşüm kutusu ve kağıt, şişe, pil kutusu koydu. Yıldırım Belediyesi'nin de desteğini alan imam, geri dönüşüm toplayan firmalara seslenerek, ellerindeki geri dönüşümleri ücretsiz olarak alabileceklerini söyledi.

Cami cemaatinden bayat ekmekleri camiye getirmelerini söyleyen Canpolat, "Ekmeklerin ayaklar altında kaldığını görünce vicdanım sızladı ve böyle bir proje geliştirmeye niyetlendim. Böylece hem ekmek ziyan olmaz, hem de çiğnenmez. Bizim dinimiz israfa şiddetle karşı çıkıyor. Diğer yandan çöplerde çok fazla plastiğin ve şişenin yakıldığını gördüm. Hem çevre kirliliği hem de israf oluyor. Geri dönüşüm projesi aklıma geldi. Cami yanında bulunan okulun yetkilileriyle görüştüm ve su şişelerini geri dönüşüme kazandırdık" dedi.

Projeyi tüm mahalleye anlatacaklarını ve çevredeki esnafın da projeye destek verdiğini belirten Capolat, "Esnafımız da kapılarının önüne geri dönüşüm kutuları koyacak ve topladıkları kapak ve ekmekleri haftalık olarak bize getirecek. Geri dönüşüm firmaları bizim topladığımız malzemeleri ücretsiz olarak alabilirler. Onlar bizi bulursa bu hayırlı işe kendileri de katkıda bulunmuş olacaklar" dedi.

Kadınları da unutmadıklarının altını çizen Canpolat, "Kadın kardeşlerimize kütüphane yaptık. Camimizin bir bölümü hanımlar için kitap okuma evi oldu. Sabah 9'dan akşam yatsı namazına kadar açık olacak kütüphane. İsteyenler kitap okur, isteyenler ilahi dinleyebilir" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber