Bingöl'de muhtarlardan su kesintisine tepki

Bingöl'e içme suyu sağlayan Kürük suyu ishale hatında meydana gelen heyelan nedeniyle 8 gündür kente su verilmemesine tepki gösteren mahalle muhtarları, heyelanın olduğu bölgede inceleme yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mart 2013 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de muhtarlardan su kesintisine tepki

Bingöl'e içme suyu sağlayan Kürük suyu ishale hatında meydana gelen heyelan nedeniyle 8 gündür kente su verilmemesine tepki gösteren mahalle muhtarları, heyelanın olduğu bölgede inceleme yaptı. Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butako, bir iş makinası ve bir kaç işçiyle çalışmaların yürütüldüğünü tespit ettiklerini belirterek, gecikmeye tepki gösterdi.

Karlıova İlçesi'ne bağlı Kürük İçme suyu ishale hattındaki çalışmaları yerinde incelemek üzere Bingöl ve Karlıova İlçesi'nden yaklaşık 20 muhtar, bugün sabah saatlerinde heyelan bölgesine geldi. Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butako ve beraberindeki muhtarlar, burada yaptığı incelemeden ve görevlilerden aldığı bilgilerden sonra yaptığı açıklamada, "Burada; bir iş makinesi ve birkaç işçi su şebekesini onarma çalışmalarını yaptığını gördük. Bu da, Bingöl ilimizin 10 gün daha susuz kalacağını gösteriyor. Suyumuz 10 güne kadar gelsede iyi ama 10 gün sonra dahi geleceğini sanmıyoruz. Böyle bir şey olamaz. seferberlikte ve savaşta bile bir kent, 10 gün susuz kalamazken, bugün 8 gündür Bingöl'e su verilemiyor" dedi.

Su sıkıntısı nedeniyle yetkililer ile yaptıkları görüşmelerde kendilerine, "Bütün kurumlar çalışıyor" denildiğini ifade eden Butako, su şebekesinin geçtiği bölgede HES barajlarının kanalarının geçtiğini ve heyelanın bundan kaynaklandığını iddia etti. Butako, "HES barajlarının kanalarının su şebekesinin yanından geçmesine belediye nasıl izin vermiştir? HES kanal harfiyatını, su şebekesinin üzerine dökmüşler. Bu tamamen sorumsuzluğun ta kendisidir" diye konuştu.

İçme suyu ihtiyaçlarını, hazır sularla giderdiklerini kaydeden Butako, kent merkezindeki okullarda lağım kokusundan geçilmediğine işaret ederek, "Okullarda çocuklarımız susuz kalmış ve tuvaletlerden çıkabilecek salgın hastalıklardan korkuyoruz" dedi.

VALİLİKTEN UYARI

Bu arada, Bingöl Valiliği'nden su kesintileri ile ilgili yapılan açıklamada, "İlimize içme ve kullanma suyu sağlayan Kürük suyu isale hattında meydana gelen heyelan sebebiyle 15 Mart 2013 tarihinden itibaren şehrimizin önemli bir bölümüne su verilememektedir. Her su kesintisi sonrası vatandaşlarımızca şebeke hattına bulaşma risklerini göz önünde bulundurularak, şebeke suyunu hemen özellikle içme amaçlı olarak kullanmamaları, bir müddet bekledikten ve akıttıktan sonra içme ve kullanma amaçlı kullanmaları, kendi sağlıkları açısından yararlı olacaktır" denildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber