Öğrenciler kendi okullarını yapıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu B Blok binasında ilave derslik ve laboratuvar için yapılan tadilat çalışmalarında öğrenciler yer alıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mart 2013 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler kendi okullarını yapıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu B Blok binasında ilave derslik ve laboratuvar için yapılan tadilat çalışmalarında öğrenciler yer alıyor. Bu sayede hem Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü öğrencileri staj yapıyor hem de inşaat işlerinde yüzde 60'a varan tasarruf sağlanıyor.

Muğla Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Marangoz, okulun ilave derslik ve laboratuvar ihtiyacı üzerine okulda tadilat çalışması başlattıklarını söyledi. Doç. Dr. Marangoz, bunun için de inşaat bölümü öğrencilerinin devreye girdiğini belirterek, "Buradaki amaç, öğrencilerin teorik derslerde öğrendiklerinin uygulama boyutunu göstermek. Bunun yanında, okulumuzun fiziki mekanlarını daha kullanılabilir hale getirmek ve daha az maliyetle her şeyi devletten bekleyerek değil, kendi imkanlarımızla yapmak istedik" dedi.

Çalışmalara katılan öğrenciler de uygulamadan çok memnun olduklarını kaydetti. Öğrenciler, "Bu okulda bir çivimiz olması, bir tuğla koymuş olmak bizi çok mutlu ediyor. Hem uygulama yapıyoruz hem okulumuza bir katkı sağlıyoruz, hem de tecrübe kazanıyoruz. Dışarıda yapacak olduğumuz mesleki stajımızı okulumuzda yapıyoruz" diye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber