Konya'da 2 milyon fidan toprakla buluştu

Konya’da yeşil alan oluşturma ve ağaçlandırma çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde 2 milyon fidanı toprakla buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da 2 milyon fidan toprakla buluştu

Antalya Çevre Yolu Vuslat Ormanı karşısında Bayraktepe olarak adlandırılan bölgede gerçekleştirilen fidan dikim programına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin yanı sıra Konya'da okuyan 58 farklı ülkeden üniversite öğrencisi, Konya merkezdeki 13 ilk ve orta okulda okuyan öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KONYA ŞEHİR MERKEZİ TÜRKİYE'NİN EN YEŞİL MERKEZLERİNDENDİR”

Fidan dikim programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın etrafındaki tepelerin çoğunun çıplak olmasının Konya'ya yakışmadığını söyledi. Başkan Akyürek, “Dutlukır Mevkisinde, Takkeli Dağa baktığımızda ya da Loros'a baktığımızda bu tepelerin çoğunun çıplak olduğunu görüyorsunuz. Bu tablo Konyamıza yakışmıyordu. Konya şehir merkezinde milyonlarca ağaç diktik. Şu anda iftiharla söyleyebiliriz ki, baharın gelişiyle bunu daha iyi hissedeceğiz, Konya şehir merkezi Türkiye'nin en yeşil merkezlerindendir. Yeşil içinde Konya amacımıza adım adım ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat bu tepeler ve alanlar, Konya etrafının Bozkır görünümünden kurtarılması gerekiyordu. Bu konuda belediyeler olarak adımlarımızı attık ve önemli çalışmalara imza attık. Şu anda Takkeli Dağ'da milyonlarca ağaç boy vermekte. Şu anda Dutlukır Mevkisinde 13 milyon metrekarelik alanda milyonlarca ağaç yükselerek boy vermekte. Bu tepelerin karşısındaki alanlar KOSKİ Genel Müdürlüğümüz eliyle etrafı da telle çevrilerek tamamı ağaçlandırıldı. Orada doğal hayat canlanmaya başladı. Seydişehir yolunda Kozağaç Mahallemizin tepelerinde de şu anda büyük bir ağaçlandırma çalışmasını Dünya Su Günü'nde ve Dünya Orman Haftası'nda başlatmış oluyoruz. Şehrimiz için hayırlı ve mübarek olsun” dedi.

9 yılda 11 milyon 89 bin 60 ağaç diktiklerini ifade eden Başkan Akyürek, “Bugünkü dikecek olduğumuz fidanlarla birlikte 13 milyonu aşmış olacak. Yeni bir hedef koymamız lazım. Madem Konya merkezdeki yaşayan her hemşehrimiz adına 10 ağaç dikmek istiyoruz. Buna ulaşmamız için Konya genelinde yaşayan hemşehrilerimiz adına 10 ağaç dikmiş olmak için 22 milyon sayısına ulaşmamız lazım” diye konuştu.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, temsili olarak ilk fidanı dikti. 58 farklı ülkeden Konya'da okuyan üniversite öğrencileri de kendilerine belirlenen alanlarda fidan dikimi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber