Kızı için okul inşa ettiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kızını kaydettirecek okul bulmakta zorlanan baba, okul yaptırmaya karar verdi.

Alanya'da müteahhitlik yapan Nazmi Yılmaz tarafından Oba Beldesi'nde inşa edilecek 24 derslikli, 3 katlı lisenin temeli, bugün düzenlenen törenle atıldı. Hayırsever Nazmi Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, özel okulda okuyan kızı Buket Yılmaz'ın, devlet okuluna geçerken sıkıntı yaşadıklarını ve bunun üzerine okul yaptırmaya karar verdiğini söyledi.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''2004-2005 öğretim yılının 2. yarısında, özel okulda okuyan kızım, devlet okuluna geçmek istedi. Bunun üzerine yeni bir okul aradık. Ancak, kızımı kaydettirecek okul bulamadık. Bütün sınıfların dolu olduğu söylendi.

Bir arkadaşımızın yardımıyla kızımı Nimet Alaaddinoğlu Lisesi'ne kaydettirebildik. O zaman anladım ki devlet okulları, halen öğrencilerimiz için yetersiz. Ben de bir okul yaptırmaya karar verdim. Kısmet bugüneymiş. Çok mutluyum.'' Kaymakam Günhan Sarıkaya da Nazmi Yılmaz'a teşekkür etti.

Alanya'da bir yıl içinde 23 hayırseverin okul yaptırmak için protokol imzaladığını belirten Sarıkaya, ''Bu bir rekordur'' dedi. Oba Belediye Başkanı Şefik Türktaş ise beldeye ilk kez lise yapıldığını ifade ederek, Hayırsever Yılmaz'ın, bir okul yaptırmayı düşündüğünü öğrenince kendi beldelerine yapılmasını istediğini, Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü ile görüşerek, bu yeri temin ettiklerini söyledi.

Yılmaz'ın, kızının çektiği sıkıntıları görünce okul yaptırmaya karar vermesinin örnek bir davranış olduğunu vurgulayan Türktaş ''Sonuçta, o kızını kaydettirdi, ama başka çocuklar aynı sıkıntıyı çekmesin diye okul yaptırıyor'' diye konuştu. Temel atma törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı okulun, 2006-2007 eğitim öğretim yılına kadar tamamlanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber