Meclisin araç kullanımındaki katılığı Vekili isyan ettirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2013 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclisin araç kullanımındaki katılığı Vekili isyan ettirdi

Kocaeli Milletvekili Lütfü TÜRKKAN tarafından verilen soru önergesinde araç talep edememe nedeniyle milletvekillerine reva görülen bu uygulama kınandı. Özellikle kamu kurumlarının araç kullanımındaki rahatlık vekili isyan ettirdi. Hadi siz vekil olun da isyan etmeyin.

Devlet memuru maaşıyla makam aracı saltanatı

Zam yerine araç, lojman ve temsil ödeneği savurganlığı çözümü denenmeli

Bakın soru önergesinde nelere yer verilmiş

TBMM Başkanlığı'nın uygulamasına göre Milletvekilleri, artık TBMM'den araç talep edememekte, kendilerine araç tahsis edilmemektedir. Milletvekilini itibarsızlaştırmak için kamuoyunun bazı kesimleri için yoğun yürütülen propaganda ve çalışmalara milletvekillerinin kendi meclisinde yöneticiler tarafından bu gayretlere katkı verecek şekilde yapılan bu uygulamaları esefle kınıyorum.

Bu nedenle;

1- TBMM Başkanlığı'nın görevlerinden birisi de Meclis'in ve vekillerinin itibarlarının muhafaza edilmesi olduğuna göre bu uygulamaya mesnet teşkil edecek düşünce nedir?

2- Birçok Bakan akrabasına ve yakınına Meclis'ten araç verilirken bir milletvekiline verilmemesinin haklı gerekçeleri var mıdır?

3- Bu uygulama TBMM'nin tasarruf tedbirleri arasında mı yer almaktadır?

Soru önergesine verilen cevap

Kurumumuzda makam araçlarının tahsisi ve hizmet araçlarının görevlendirilmesi işlemleri, 237 sayılı Taşıt Kanunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Ulaştırma Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır.

Taşıt Kanunu'nun 4'üncü maddesi ile emir ve zatlarına araç tahsis edilenler anılan Kanun'a bağlı (I) sayılı cetvelde, makam hizmetlerine tahsis edilen araçlar (II) sayılı cetvelde gösterilmiştir.

Hizmet araçlarının görevlendirileceği hizmetler, TBMM Ulaştırma Hizmetleri Yönetmeliği'nin "Taşıt Verilecekler" başlıklı 5'inci maddesi uyarınca TBMM Başkanı tarafından belirlenmektedir.

Kurumumuzda kanun ve ilgili mevzuatın belirlediği usullere göre ulaştırma hizmetleri yürütülmekte olup milletvekili, bakan ve bunların yakınlarına TBMM'den araç tahsisi yapılmamaktadır.

Aynı Kanun kamu kurumları için geçerli değil mi?

Kamuda en fazla suistimal edilen konuların başında araç kullanımı gelmektedir. Öyleki belirli marka araç kullanımı bir nevi yarış haline geldi. Resmi plaka kullanılmadığı için de içindeki şoförden aracın kamuya ait kiralık araç olduğunu anlayabiliyorsunuz. Milletvekilinin bu durumu görüpte isyan etmemesi mümkün mü? Aynı kanunlar ve ilgili diğer mevzuat sadece Meclis için mi geçerli? Kim takar mevzuatı, ama bir molla Kasım çıkarsa canı yanacak çok kişi var. Bu böyle biline.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber