Argo ve küfürlü konuşmaya karşı Cuma hutbeli ve afişli mücadele

Yozgat'ta, müftülük, belediye ve Milli Eğitim işbirliğinde oluşturulan platform, halk arasında nezaket ve güzel söz ile hitabeti artırmak amacıyla çalışma başlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mart 2013 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Argo ve küfürlü konuşmaya karşı Cuma hutbeli ve afişli mücadele

Şehir merkezinde bulunan billboardlara uyarıcı yazılar asılıp, bütün camilerde, bugün 'güzel söz söyleme' konusunda hutbe okundu.

Proje hakkında bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yozgat'ta argodan, küfürden, kabalıktan uzak, güzel söz söyleme hitabetini artırmak için bir platform oluşturduklarını belirtti. Müftü Poçanoğlu, "Çocuklarımıza, ailemize, neslimize örnek olma düşüncesiyle afişler hazırladık. Bizim milletimiz güzel sözlüdür, nezaket ehlidir. Biz milletimizin nezaketine, saygısına güveniyoruz. Ancak farkındalık oluşturmak, örnek olmak istiyoruz. Camilerimizde hutbede ve verilen vaazlarda bu konular ele alınarak, vatandaşlarımızın, argodan ve küfürden uzak durmaları için uyarılarda bulunup, dikkatlerini çekmeye çalışacağız" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Yunus Emre'lerin, Hacı Bayram Veli'lerin, Şeyh Edebali'lerin torunları olarak, onlara yakışır bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Başer, "Müftülüğümüz, Milli Eğitim ve belediye olarak güzel bir projeye imza atacağız. İl müftülüğümüz gerek vaazlarında bu konuyu işleyecekler, okullarımızda işlenecek, çocuklarımızın gençlerimizi uyarı amacıyla güzel sözlerle ilgi afişleri billboardlara astık. Belediye olarak bu organizasyona destek sağlayarak, argodan uzak güzel konuşmamayı teşvik edeceğiz" diye konuştu.

CUMA NAMAZI HUTBESİNDE ARGO VE KÜFÜRLÜ KONUŞMA UYARISI

Yozgat Şehir Merkezi'nde bulunan bütün camilerde bugün Cuma namazı hutbesinde, argo ve küfürlü konuşmanın sakıncaları Hadis-i Şeriflerle anlatıldı. Okunan hutbede, "Gündelik hayatımızı sürdürürken, bazen farkında olmadan, ağzımızdan çıkıveren sözlerden dolayı çevremizdeki insanları rahatsız ettiğimizi unutmayalım. Kötü ve küfürlü sözlerin, Allah'a ve Peygambere inanan bir kula yakışmadığı bilinci ile hareket ederken, iyi bir nesil yetiştirme sorumluluğumuzu unutmamalıyız. Çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız. Aksi takdirde temiz ve ahlaklı bir toplum beklememiz mümkün değildir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber