Başbakanlık 'özür'ün detaylarını açıkladı

Başbakanlık açıklaması : ''İki Başbakan tazminat/ademi mesuliyet konusunda bir anlaşma yapılması hususunda da mutabık kalmıştır''

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2013 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanlık 'özür'ün detaylarını açıkladı

BaşbakanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan bugün İsrail Başbakanı Sayın Binyamin Netanyahu iletelefonda konuşmuştur.


İsrail, Türkiye'den özür diledi


SayınBaşbakanımız, Sayın Netanyahu'ya, Türk ve Yahudi halkları arasındaki ortaktarihe dayanan ve yüzyıllardır süregelen güçlü dostluk bağlarına ve işbirliğinedeğer verdiğini söylemiştir. Bölgenin barış ve istikrarı için hayati stratejiköneme sahip olarak gördüğü ilişkilerin son dönemde bozulmuş olmasının üzüntüverici olduğunu ifade etmiştir. Türkiye'nin, İsrail-Filistin ihtilafına ikidevletli vizyon temelinde adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulunmasınayönelik uluslararası ve bölgesel tüm çabalara desteğini yinelemiştir.

SayınNetanyahu, İsrail tarafından hadiseyle ilgili olarak yürütülen ve bir dizioperasyonel hatanın yapıldığına işaret eden soruşturma ışığında, can kaybınaveya yaralanmaya yol açan her türlü hatadan dolayı İsrail adına Türk halkındanözür dilemiş; Sayın Başbakanımız da söz konusu özrü Türk halkı adına kabuletmiştir.

İkibaşbakan, tazminat/âdemi mesuliyet konusunda bir anlaşma yapılması hususunda damutabık kalmıştır.

SayınNetanyahu ayrıca, İsrail'in, sivil halkın kullanacağı malların Gazze dâhilFilistin topraklarına girişine ilişkin kısıtlamaları esas itibariyle kaldırdığınıve sükûnet devam ettiği müddetçe bu durumun da devam edeceğini ifade etmiştir.

İkilider, Filistin topraklarındaki insani durumun iyileştirilmesi için birlikteçalışmak konusunda mutabık kalmıştır.

Kamuoyunasaygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber