Şarkışla'da öğrenci yurdu çatısında yangın

Şarkışla ilçesinde bir yüksek öğrenim kız yurdunun çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şarkışla'da öğrenci yurdu çatısında yangın

Yıldırım Mahallesi'nde Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu binasının yanında özel bir yüksek öğrenim kız öğrenci yurdunun çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın nedeniyle Sivas Doğalgaz A.Ş yetkilileri binanın doğal gazını keserken, polis ekipleri de çevrede önlem aldı. Şarkışla Belediyesi itfaiyesinin yetersiz kaldığı yangın, çevre belde ve ilçelerden gelen takviye gelen itfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle söndürüldü.

Söndürme çalışmaları sırasında iki itfaiye eri ile bir öğrenci ve yurt çalışanı dumandan etkilendi. Ambulanstaki ilk müdahalelerinin ardından Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bu kişilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yangın söndürme çalışmalarını izleyen Kaymakam Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle öğrencileri tahliye ettiklerini, yurtta kalan 185 öğrencinin başka yurtlarda kalacaklarını söyledi.

Yangına Şarkışla dışından da itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini belirten Gül, "Bu arada bu da bize iyi bir ders oldu. İki katlı binayı iki saatte söndürebildik. Belediyesiyle, kaymakamıyla diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, yangınlara, afetlere hazır olmadığımız bir kere daha ortaya çıktı. Bundan sonra oturup yangınlara hazırlıklı olmak için çalışmamız gerekiyor" dedi.

Öte yandan yurt işletmecisi İl Genel Meclis Üyesi Mahir Arı, Kaymakam Gül'e, itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini ve yetersiz kaldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber