Akut'tan yürek hoplatan tatbikat

Akut Manisa ve Denizli İl Temsilcilikleri, Manisa Manolya Meydanı'nda 20 metre yükseklikteki binaya halat yardımıyla yaralı çıkarma ve indirme tatbikatı yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mart 2013 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akut'tan yürek hoplatan tatbikat

AKUT Manisa İl Temsilciliği, 473'ncü Uluslararası Mesir Festivali kapsamında Denizli İl Temsilciği gönüllüleri ile birlikte Manolya Meydanı'nda tatbikat düzenledi. Emniyetin güvenlik önlemi aldığı gösteriye AKUT ekipleri yaklaşık bir saat boyunca hazırlandı. 20 metre yüksekliğindeki iş hanının tepesinden 60 metre uzunluğunda halat sarkıtıldı. Hazırlıkların sonunda AKUT ekiplerinden gönüllü bir kadın, 10 metre yüksekliğe çıkarak bir Türk Bayrağı açtı. Büyük alkış alan bu hareketin AKUT gönüllü kadın bu kez içinde cansız manken bulunan sedye ile tekrar yukarı çıktı ve ardından aşağı indirildi. Yaklaşık yarım saat süren gösteri Manisalıların büyük beğenisini topladı.

AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, 473'ncü Uluslararası Mesir Festivali'ne renk katmak amacıyla böyle bir tatbikat düzenlediklerini söyledi. Özcan, "Başka bir amacımız da AKUT'un çalışmalarını canlı olarak vatandaşlarımıza göstermek. Olası bir afette neler yaptığımızı birebir anlatmak. Tatbikatımızın amacına ulaştığına sanıyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber