Köylerde bilgilendirme seminerleri devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için köylerde görevlendirilen veteriner hekim ve ziraat mühendisleri eğitim seminerleri gerçekleştiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylerde bilgilendirme seminerleri devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için köylerde görevlendirilen veteriner hekim ve ziraat mühendisleri eğitim seminerleri gerçekleştiriyor. Derince İlçesi Geredeli Köyü'nde verilen eğitimle köylü vatandaşlar doğru bildiği yanlışları öğrenme fırsatı buluyor.

Büyükşehir köylerde hayata geçirdiği tarım ve hayvancılığı kalkındırma uygulamalarına devam ediyor. Bu kapsamda kentin tüm köylerine yönelik uygulamalı ve teorik çalışmalar köyde yaşayan vatandaşların ayağına getiriliyor. Bu kapsamda çiftçi ve hayvancılık yapan vatandaşlara güncel gelişmeler, bilimsel uygulamalar gibi birçok önemli bilgi seminer, toplantı aracılığı ile veriliyor.

Derince İlçesi Geredeli Köyü'nde yapılan seminerde de köyde yaşayan vatandaşlara önemli bilgiler sunuldu. Büyükşehir Belediyesi veteriner hekim ve ziraat mühendisleri tarafından verilen seminerlerde buzağıların bakım ve beslenmesi, toprak analizi, yem bitkileri, meme hastalıkları (Mastitis) gibi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Seminerlerde vatandaşlar bu konularda bilgilenirken bazı doğru bildiği yanlışlardan da uzaklaşması sağlanıyor. Hayvancılıkla uğraşan köylü vatandaşlar bazı konularda daha önceden yanlış yaptıklarını söyleyerek, "Daha önce hayvanlara yem vermeyi süt sağım işleminden önce veriyorduk. Hayvan sahipleri bilgilendirme toplantılarının ardından Hayvanın meme dokusunun mikrop kalkmaması için yem vermeyi sağımdan sonra yapılmasını öğrendik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber