Atalay: Her safha kontrolümüzde

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine dair, ''Çözüm sürecinin her safhası hükümetimizin kontrolü ve denetimi altındadır'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2013 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanal 7 televizyonunda ''Başkent Kulisi'' programında Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Atalay, Perşembe günü yapılan nevruz kutlamalarının anımsatılması üzerine, ''Çözüm süreci bizim planladığımız gibi verimli şekilde yürüyor. Çözüm sürecinin sahibi, inisiyatifi, başlatan ve yürüten hükümetimizdir ve her safhası hükümetimizin kontrolü ve denetimi altındadır. Bu inisiyatifin her safhası şu anda planladığımız gibi yürüyor'' diye konuştu.

Nihai hedefin silah bırakılması olduğunun altını çizen Atalay, ''Biz silahların bırakılmasını içermeyen, hedeflemeyen bir çalışma içerisinde olmayız'' dedi.

Atalay, sınır dışına çıkışlar ile ilgili olarak da şu anda TBMM'den bir karar veya yasa çıkarma yönünde henüz verilmiş bir kararlarının olmadığını belirterek, bu konuya gerekirse başvurulabileceğini söyledi.

Atalay şöyle devam etti:

Muhalefete kapılarının açık olduğunu kaydeden Atalay, şöyle devam etti:

''Muhalefete gene kapımız açık, verdiğimiz telefonlarımız açık, bilgi de veririz, kamuoyuna bilgi veriyoruz ana muhalefetle neden paylaşmayalım. Şu anda muhalefetin yaptığı; bir boşluk olsa da basına düşen bir zaaf noktası, bir kavram bulsak da onu kullansak diye bekliyorlar.''

Uzlaşma komisyonunun son günlerine doğru gelindiğini de kaydeden Atalay, ''Ya oradan bir sonuç çıkacak veya biz 'artık o bitti' diyeceğiz ve yeni alternatif yollar arayacağız'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber