Gelin öğretmen, kaynana öğrencisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2005 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, Halk Eğitimi Müdürlüğü'nün ''Ulusal Eğitime Destek Projesi'' kapsamında ilçe ve köylerde açtığı 8 kursta 103 yetişkin okuma-yazma öğrenmeye başladı.

Sarıgöl merkezindeki 4 Eylül İlköğretim Okulu'nda açılan kursta ilginç bir tablo ortaya çıktı. Okuma-yazma kurslarına katılan 72 yaşındaki Hatice Turhan'ın öğretmenliğini gelini olan 43 yaşındaki Türkan Turhan yapıyor. Yıllardır okuma ve yazmasının olmadığını ifade eden Hatice Turhan, ''Ben eskiden okula gittim ama okumayı geçememiştim. Sonra babam okuldan aldı. Yıllardır okumanın özlemini çektim. İki kızım ve bir oğlum var. Oğlum öğretmen oldu. Torunum da öğretmen, gelinim de öğretmen. Bu yıl okuma yazma kurslarının tekrar açıldığını duydum. Hemen müracaat ettim. Evime yakın olan okula verdiler. Kursa başladığımda öğretmenim gelinim Türkan olmasına çok sevindim. Evde kaynanayım, ama okulda o benim öğretmenim. Gelinimi çok seviyorum. Okumaya başladım" dedi.

Kaynanasına öğretmenlik yapan Türkan Turhan ise, "Ben bu yıl birinci sınıfları okutmaktayım. Bu nedenle de okulumuzda açılan okuma-yazma kurslarına katılmayı öğretmen olarak gönüllü istedim. Sınıfıma kaynanam da öğrenci olarak gelmeye başladı. Gerçekten ben de mutlu oldum. Okumaya çok hevesli. Zaten harfleri tanımakta ancak sessiz harfleri çıkarmakta zorlanıyordu. Onu da söktü ve okumaya başladı. Kaynanamı çok seviyorum" diye konuştu.

Öte yandan Halk Eğitimi Müdürü Halil Tuna yaptığı açıklamada, ''Sarıgöl ve köylerinde 8 merkezde açmış olduğumuz okuma-yazma kurslarına 103 kursiyer katılmakta. Amacımız, ilçe genelinde okuma-yazma bilmeyen kalana kadar kurslarımızı sürekli açacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber