Uzun dönem askerlik yapan er ve erbaşlara maaş

Haber Giriş : 14 Aralık 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklama, CHP Milletvekili Sezai Önder'in sorusunu cevaplandıran Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den geldi. Gönül, bu konuda ilgili bakanlıklarla bir çalışma yapılacağını söyledi. Bakan, er ve erbaş harçlıklarının 2006 yılında yüzde 50 artırılacağını da açıkladı. Sezai Önder de, "Ailesine bakmak zorunda olan er ve erbaşlara para verilsin yeter" dedi.

Askere maaş

Ailesine bakmak zorunda olan ve geliri bulunmayan uzun dönem er-erbaşlara "işsizlik sigortası" parası verilmesi için çalışma başlatıldı

Türkiye bedelli askerlik tartışmasına kilitlenirken, Milli Savunma Bakanlığı tarihi bir düzenleme için çalışma başlattı. CHP Samsun Milletvekili Sezai Önder, kendi ilinde dar gelirli ailelerin çocuklarının askere gitmelerinden sonra yaşanan dramı Meclis gündemine bir soru önergesiyle taşıdı. Önder, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e "Uzun dönem askerlik hizmeti yapan er ve erbaşlardan herhangi bir geliri olmadığını belgeleyenlere askerlik süresi ile sınırlı kalmak kaydıyla işsizlik sigortası tutarı kadar bir bedel ödenmesi düşünülmekte midir?" sorusunu yöneltti.

CEVAP
Gönül, Önder'in sorusuna Türkiye'nin gündemini değiştirecek önemli bir cevap verdi. Bu durumdaki erbaş ve erlerin, sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerinin, hali hazırda bakanlıkların görüşlerinde bulunan 'Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Kanun Tasarısı Taslağı" ile yapılacağını belirten Gönül'ün cevabı şöyleydi: "Konu ile ilgili değerlendirme yapılması maksadıyla, ilgili bakanlıklarla bir çalışma yapılacaktır." Gönül, erbaş ve er harçlıklarının 2006'da yüzde 50 oranında artırılması maksadıyla girişimde bulunacağını da vurguladı.

CHP'Lİ ÖNDER MUTLU
Gönül'ün silah altındaki dar gelirli er ve erbaşlara işsizlik sigortası parası verilmesine yönelik çalışma yapılacağına ilişkin cevabı, konuyu gündeme taşıyan Önder'i mutlu etti. Önder "Muhtaç olan, evli olup çoluk çocuğu olduğu halde herhangi bir geliri olmayan, anne-babasına bakmak zorunda kalan er ve erbaşlar var. Ailesine bakmak zorunda olan er ve erbaşlara para verilsin yeter" dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber